Željezničar će u okviru 4. kola Premijer lige BiH gostovati Posušju, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Nermin Bašić i prvotimac, Mehmed Ćosić.

Nermin Bašić:

– Poslije dobre utakmice protiv Borca lakše je raditi, hvatamo se svježine, nekih alternativa, uvježbavamo. Zdravstveni bilten ide sve bolje i bolje, konkurencija je sve jača što je jako bitno ako želiš da napreduješ kao ekipa. Svi se momci bore da zasluže da igraju. Protivnik dobar, protivnik po meni poimenično bolji nego prošle godine, uradili su određene promjene u igračkom kadru, mislim da su sada dosta brži, formacijski i po igri malo neobično. Moramo se dosta prilagoditi u nekim fazama igre, radili smo i mi na nekim svojim alternativama koje želimo za ovu utakmicu i želim prije svega da ponovimo dobru igru, da stvari sa treninga prenesemo na teren. Ekipa Posušja ima dvije utakmice i dva poraza, moram reći da su pogotovo u prvoj utakmici bili bolji protivnik, ali to je taj neki početak lige i nije realna tabela, niti golovi koje su primili. Imamo respekt prema njima, znamo da će imati podršku, lijep ambijent, reflektori, ali i mi se nadamo, pozivam navijače da nas podrže.

Mehmed Ćosić:

– Sigurno da nas očekuje teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika, respektujemo ih, analizirali smo ih, smatram ako ispoštujemo sve šefove zamisli i ponovimo igru iz prošle utakmice rezultat neće izostati.

Utakmica se igra u subotu s početkom od 20:45 sati uz prenos na Areni Sport.