Fudbaleri Željezničara su u okviru 10. kola Premijer lige BiH poraženi od Zrinjskog sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Osmanković, Stanić – Šabanadžović – Zakarić, Blagojević, Ramović, Zeba – Kajkut. Za goste su od prve minute igrali: Pirić – Čirjak, Jakovljević, Katanec, Stojkić – Ćavar, Perišić – Filipović, Bilbija, Todorović – Handžić.

U 10. minuti je zbog povrede Jakovljević napustio igru, a umjesto njega je u igru ušao Barišić. U 15. minuti Blagojević dobro ubacuje iz prekida, lopta je prošla pored nekoliko igrača i prošla malo pored lijeve stative gola Zrinjskog. Sjajna prilika za Plave u 25. minuti. Zeba je lucidno proigrao Kajkuta, koji izlazi pred Pirića, šutira, ali golman Zrinjskog odlično brani u korner.

Minut poslije Bilbija se našao pred našim golom, šutirao, ali lopta odlazi pored gola. Samo minutu nakon toga velika prilika za Zrinjski. Dupli pas Bilbije i Todorovića, ovaj drugi izlazi pred Kjosevskog, ali je šutira preko gola. U 30. minuti Perišić šutira glavom visoko preko našeg gola. U 32. minuti skoro ista situacija kao u 15. minuti. Blagojević je ponovo ubacio, ovaj put je Ramović malo zakačio loptu glavom, ali još jednom odlazi pored gola aktuelnog prvaka BiH. Čirjak je zaradio žuti karton u 33. minuti nakon grubog prekršaja nad Šabanadžovićem.

Handžić u 35. minuti iskosa šutira, Kjosevski brani u korner. Gosti su poveli u 41- minuti. Todorović je prošao po strani, ubacio u sredinu, a Nemanja Bilbija sa pet metara ubacio loptu u našu mrežu. U sudijskoj nadoknadi Ćavar ubacuje, Bilbija se našao ponovo sam pred našim golom, šutirao glavom, ali je ovaj put Kjosevski odbranio. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Zrinjskog od 1:0.

Od prve minute drugog dijela Zajmović je zamijenio Zebu. U 47. minuti nemoguće kako Plavi nisu postigli gol. Zakarić je ubacio sa strane, a Kajkuta pred samim golom omeo defanzivac gostiju, potom Zajmović ubacuje, Ramović glavom pogađa stativu, lopta se odbija pred sami gol, ali je Katanec uspio izbaciti loptu sa gol-linije. U 58. minuti Stojkić šutira sa distance, Kjosevski sigurno hvata loptu. Gosti u 61. minuti izvode dobru kontru, Ćavar ubacuje, a nakon gužve u petercu Kjosevski hvata loptu.

Bogičević je u 63. minuti dobio žuti karton nakon igranja rukom. Perišić je dobio žuti karton u 66. minuti. U istoj minuti Projić mijenja Stanića. U 75. minuti Filipovića mijenja Jazvin. Šabanadžovića je u istoj minuti zamijenio Zec. Minutu poslije Jamak mijenja Čirjaka.

Handžić u 79. minuti sa ivice kaznenog prostora snažno šutira, ali lopta odlazi pored našeg gola. Jamak jezaradio žuti karton. Minutu poslije Bogičević glavom spušta loptu za Kajkuta koji sa pet metara u padu šutira preko gola. Handžić i Stevanović su dobili žute kartone u 90. minuti. U prvoj minuti sudijske nadoknade Zakarić snažno iskosa šutira, Pirić izbacuje u korner. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Slijedi reprezentativna pauza, a naša reprezentacija će 7. oktobra na Stadionu Grbavica dočekati Belgiju.

POGLEDAJ GALERIJU