Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige BiH na Koševu savladali domaći Olimpic sa 1:0.

U prvih pet minuta Plavi su prijetili po desnoj strani, ali ubačaji Đelmića i Memije nisu pronalazi saigrače. Bivši igrač Plavih, Sulejman Smajić, je u 12. minuti šutirao sa 20 metara, ali se rezultat nije mijenjao. Igrala se 16. minuta kada je Đelmić povukao loptu, ubacio za Kokota koji šutira, ali njegov pokušaj brani Fejzić.

Željo je do vodstva došao u 21. minuti. Sadiković je uposlio Zorana Kokota koji preciznim udarcem matira golmana domaćeg Olimpica. Četiri minute poslije Blagojević iz slobodnog udarca pokušava, ali njegov udarac odlazi preko gola. Dvije minute nakon toga Stokić ubacuje, a Đelmić pogađa mrežu domaćih, ali je gol poništen zvog nedozvoljene pozicije.

Dvije minute prije kraja prvog dijela, napad Olimpica po lijevoj strani, a u završnici pokušaj Karića odlazi preko gola našeg tima.

U drugoj minuti nastavka lijepa akcija Olimpica, ali u završnici Raščić loše šutira. Minutu poslije Muharemović šutira snažno sa 25 metara, a Antolović brani. U 58. minuti Stokić sa 30 metara šutira preko gola domaćina. Od 62. minute je umjesto Sadikovića igrao Beganović.

Nakon kornera u 66. minuti Bogdanović odlično skače, šutira, a lopta odlazi pored same stative gola Olimpica. U 71. minuti Stokić odlično šutira, ali lopta odlazi tik pored lijeve stative domaćeg gola. Stokića je zamijenio Hasanović kojemu je to bio debi u plavom dresu.

Sedam minuta prije kraja Pereira sa 25 metara pokušava, ali je Antolović bio siguran. Tri minute kasnije Karić šutira sa vrha kaznenog prostora, ali njegov pokušaj ide preko gola. U posljednoj minuti kontra Želje, Hasanović pronalazi Kokota koji šutira pored gola. Hiroš je u posljednjim sekundama zamijenio Kokota.

POGLEDAJ GALERIJU