U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj su predstavnici Udruženja navijača FK Željezničar predstavili svoj novi projekat “Generalni sponzor svog kluba!”.

Na konferenciji su se obratili direktorica Kluba, Amira Uzunović, član Upravnog odbora, Kerim Balić, kapiten, Aleksandar Kosorić, te predstavnik UNFKŽ, Dino Kovačević i član Skupštine, Emir Dobrača.

Predstavnik Udruženja navijača FK Željezničar:

“Navijači će postati generalni sponzor svog kluba. Ova akcija je unikatna i originalna, tako da bih iskoristio priliku da se obratim svim navijačima Željezničara, da ih pozovem da podrže klub, a ne samo one sa juga. Kratko bih se osvrnuo na ove foteljaše koji svašta pišu i komentarišu. Nećemo odustati, ova akcija će sto posto uspjeti. Vjerujem da će i oni koji nisu optimistični na kraju okrenuti broj telefona. Akcija se sastoji od poziva koji će koštati 2 KM. Na taj način ćemo skupiti novac i postati generalni sponzor Željezničara. Uslovio nas je kratak vremenski period, ovo će nam na najbrži način donijeti rezultate. Mnogo se znoja prolilo da bi uspjeli organizovati ovu akciju. Kratko ću se vratiti na vatromet, na našu organizaciju 100. rođendana. Ljudi su se podsmjehivali kad smo najavili da ćemo šleper pirotehnike uvući u grad bez da to iko primijeti. Na kraju je tako i bilo. Mi smo neovisni, nismo ničija frakcija i zato bih zamolio sve zaljubljenike da nam se pridruže. Akcija traje deset dana, a oni koji budu imali zakašnjelu reakciju mogu to uraditi do Nove godine”, kazao je predstavnik navijača, objasnivši i pojedine detalje:

“Broj je 17045. O većim detaljima ove akcije govorit će vam Kerim i Emir. Idemo na cifru od 150 hiljada poziva, ali gledat ćemo da prebacimo i mnogo više, kako nas neki naredni generalni sponzor ne bi mogao lako izbaciti. Želimo i u narednim godinama biti generalni sponzor FK Željezničar.”

Direktorica Kluba, Amira Uzunović:

“Nakon raskida ugovora sa Caizcoinom došao je prijedlog od udruženja navijača koji treba da promijeni cijelu sliku i jedinstven je u historiji kluba. Upravljačke strukture blisko sarađuju sa predstavnicima navijača. Oni su blagovremeno obaviješteni o svim informacijama u klubu koje treba da ih interesuju. Navijači su nas iznenadili, konstantno pomjeraju granice i vjerujem da ni ovo nije kraj. Ovo će ostaviti upečatljiv trag u historiji kluba i vjerujem da se ovdje neće zaustaviti i da će naredne godine donijeti još veće stvari”, kazala je Amira Uzunović.

Član Upravnog odbora, Kerim Balić:

“Pozdravljam sve simpatizere i navijače FK Željezničar. Sportisti su obično najbolji ambasadori grada i države. Mi smo ponosni što navijači FK Željezničar sve češće nas čine radosnim, predstavljaju naš klub, naš grad i našu državu u najboljem svjetlu. Sigurno smo da ćemo ovom inicijativom navijača da postanu generalni sponzor FK Željezničar, što će biti prvi primjer u svijetu sporta poslati još jednu lijepu priču sa naše Grbavice. Poslat ćemo poruku kako dajemo ljubav za naš klub. Nakon što je došla inicijativa, pismo namjere od navijača, brzo smo se organizovali i napravili sastanke. Sjajna je bila organizacija navijača, nije bilo puno vremena, ali sve se uspjelo odraditi. Put ka tome da navijači Želje budu generalni sponzor počinje večeras, nakon ove konferencije. Želim se zahvaliti svim operaterima koji su dali podršku za ovaj projekat.”

IMG 5638

Foto: Armin Heric/fkz.ba

Član Skupštine i predstavnik navijača, Emir Dobrača:

“Vremena se mijenjaju, ideali nikada. Želim početi sa tom porukom ovu konferenciju. Prvi stadion na kojem je FK Željezničar igrao može se zahvaliti svojim navijačima. Željini navijači i simpatizeri izgradili su i ovu Grbavicu. Naša najbolja generacija je odbranila ovu Grbavicu i ne treba ni to zaboraviti. Generacije prije nas i naše generacije učestvovale su u izgradnji zapadne i istočne tribine stadiona Grbavica. Vjerujem da je vrijeme da podignemo ljestvicu za naredne generacije”, kazao je, dodavši:

Sve akcije koje sam pobrojao, sama posjeta na utakmicama i broj članova su pokazatelj potencijala koji FK Željezničar ima u svom korpusu. Bitna je činjenica da postoji povjerenje između navijača i upravljačkih struktura kluba. Da to ne postoji, sigurno ne bismo zajedno sjedili ovdje”.

Kapiten, Aleksandar Kosorić:

“Zahvalio bih se predstavnicima navijača kao i svim drugim navijačima koji su napravili akciju. Ona će sigurno uspjeti, ne sumnjam nijednog trenutka. Svaki put kad odrade akciju, mislimo da je to maksimum, ali onda oni novom iznenade i pomjere granice”, kazao je Kosorić i za kraj pokazao i kako izgleda novi dres FK Željezničar koji će igrači nositi, a napravio je i prvi poziv na broj 17045.

IMG 5651

Foto: Armin Heric/fkz.ba