Fudbaleri Željezničara poraženi su od ovogodišnjeg učesnika Evropske lige, ukrajinske Zorye, sa 5:0.

U trećoj minuti je Zorya povela. Nakon dobrog prodora po desnoj strani, ubačaj je iskoristio Artem Gromov koji pogaša za 1:0. Dvije minute poslije dobra prilika ponovo za Gromova, ali ovaj put Kjosevski sjano reaguje i brani naš gol. U 17. minuti nakon greške našeg tima, Andriievskyi šutira sa vrha kaznenog prostora, a Kjosevski paradom brani.

Ubiparip je u 20. minuti šutira sa 20 metara, ali je Lunin bio siguran na golu. Zakarić je u 25. minuti napravio dar-mar na desnoj strani, krenuo prema golu, ali Andriievskyi je na ivici kaznenog prostora faulirao Gorana i zaradio žuti karton. Slobodan udarac je izveo Zakarić, ali njegov udarac iskosa je odbranio Lunin. U 27. minuti ovogodišnji učesnik Evropske lige vodio je sa 2:0. Ponovo je po našoj lijevoj strani dobro prošao Tymchyk, ubacio do usamljenog Cheberka koji ubacuje loptu u praznu mrežu. 

Četiri minute poslije bilo je 3:0. Naš tim je napadao, a Zorya izvela brzu kontru i preko Gromova postigla treći gol. Pet minuta poslije Zorya postiže novi gol. Ponovo je sjajni Tymchyk probio po strani, Kjosevski odbranio, a odbijenu loptu Freitas ubacuje u naš gol. U 43. minuti Dug i dobar napad Plavih, u završnici Ubiparip izlazi iskosa pred gol Zorye, ali njegov udarac dobro brani Lunin.

U 47. minuti Blagojević hvata volej na 20 metara nakon kornera, ali lopta odlazi malo pored gola Zorye. U 50. minuti jjajna prilika za Želju. Lopta je došla na lijevu stranu do Zeca, koji se namješta na desnu nogu, šutira, ali lopta odlazi malo pored lijeve stative. Dvije minute poslije Gromov sa distance snažno šutira pored našeg gola. U 57. minuti Zec šutira sa 20 metara, golman Zorye sigurno hvata.

Araujo u 62. minuti šutira iz slobodnog udarca, Kjosevski brani u korner. Još jedna dobra prilika za Plave u 69. minuti kada je Ubiparip sjano ubacio, Zakarić glavom šutirao, a Felipe sa gol-linije izbacio loptu. U 76. minuti Zorya postiže i pet gol. Sukhar je ubacio sa lijeve strane, lopta je preletjela sve fudbalere i završila na našoj mreži. 

U 81. minuti Zakarić dobro ubacuje, Crnov šutira, ali Felipe i ovaj put brani. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Graovac, Osmanković, Projić – Vranješ, Blagojević (Modić od 65. minute) – Zakarić, Ramović (Zeba 76.), Zec (Crnov 65.)- Ubiparip (Kajkut 85.). Trener: Admir Adžem
Zorya: Lunin, Andriievskyi, Freitas, Cheberko, Checher, Karavaiev, Gromov, Kharatin, Lunov, Svatok, Tymchyk. (Felipe, Mohamed, Lytvyn, Sukhar, Araujo, Kabaiev, Babenko) Trener: Yuri Vernydub
Gledalaca: 12
Žuti kartoni: Freitas, Projić, Andriievskyi, Karavaiev, Vranješ, Lytvyn, Stevanović.

POGLEDAJ GALERIJU