Fudbaleri Željezničara su u okviru 1. kola Lige za prvaka savladali Krupu sa 1:0.

U drugoj minuti velika prilika za Želju. Vranješ je iskosa izašao pred gol gostiju, ali je Kutić na vrijeme istrčao, skratio ugao i odbranio udarac. U osmoj minuti nakon kornera za Krupu Vukotić šutira glavom pored gola. Dvije minute poslije probao je Nikodijević sa 30 metara, ali udarac odlazi preko gola.

Nakon dobrog napada u 16. minuti Zakarić iskosa se namjestio na lijevu nogu, a potom snažno šutirao visoko preko gola Krupe. Vranješ u 18. minuti šutira sa 30 metara, Kutić sigurno hvata. Probao je sa distance i Ubiparip, ali je Kutić bio ponovo siguran. Igrala se 35. minuta kada su gosti izveli sjajnu kontru, Fajić je zaobišao Kjosevskog, šutirao, ali je Mehremić sa gol-linije izbacio loptu u korner.

Zakarić je u 40. minuti snažno šutirao iskosa, Kutić malo zakačio loptu, ali glavni sudija je dosudio gol-aut. U 45. minuti Blagojević se sjajno namjestio na udarac, potom šutirao, ali lopta odlazi malo preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Nesporazum odbrane Plavih u 56. minuti koristi Fajić, dolazi do lopte, ali Kjosevski spašava naš gol. Minutu poslije Milanović šutira snažno, a Kjosevski ponovo brani. U 59. minuti sjajna šansa za naš tim, prvo je Zakarića pred golom blokirao Vukotić, a potom odbijenu loptu Ubiparip šutira preko gola.

Grbavica je proključala u 65. minuti. Nakon pritiska Plavih, korner je izveo Zakarić na drugu stativu gdje se našao Vojo Ubiparip koji je sjajno uhvatio volej i pogodio mrežu gostiju. Velika prilika za Plave u 79. minuti, nakon kornera lopta se odbila do Vranješa čiji udarac sa sa vrha peterca sjajno brani Kutić. Vukotić je u 86. minuti sjajno istrčao, šutirao, ali je Kjosevski izbacio u korner. Prijetila je Krupa i u 89. minuti kada udarac Makitana sa distance brani Kjosevski. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Zrinjskog. Utakmica Pod Bijelim brijegom počinje u 15 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Hadžić (Osmanković od 89.), Bogičević, Graovac, Mehremić – Hajdarević (Ramović od 61.), Blagojević – Zakarić, Vranješ, Zajmović (Crnov od 74.) – Ubiparip.
Krupa: Kutić, Maksimović, Makitan, Dujaković, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Balabanović (Galešić od 68.) Milanović (Šamara od 82.), Fajić, Marjanović (Ljubenović od 67.).
Žuti kartoni: Vranješ, Fajić, Balabanović, Ramović.