FOTO: Posjeta Predškolske ustanove Behar: U venama plava krv kola

Djeca Predškolske ustanove Behar, uzrasta od tri do šest godina, te njihovi odgajatelji posjetili su Grbavicu i trening naših fudbalera, a u nastavku vam prenosimo tekst njihovog doživljaja današnje posjete najtrofejnijem bh. klubu.

Domaćini iz Doline ćupova još jednom su pokazali svoju veličinu – da su istinske ljudskegromade, i na terenu, i van njega – i zato su Beharci Željini, a Željo je njihov.

Život  je  knjiga  satkana  od  sitnih,  svakodnevnih,  priča,  koje  sami,  rukom  svojom ispisujemo. I svi, i lijepi i manje lijepi, trenuci tek su naš zapis o bivanju u svijetu. U  saradnji  sa  iskrenim  prijateljima  iz  Fudbalskog  kluba  Željezničar,  djeca Predškolske ustanove Behar, uzrasta od tri do šest godina, posjetila su igrače i stručni štab nogometnog velikana, u njegovoj Dolini ćupova.

Prijatni domaćini, prekrasna atmosfera i taj nezavršeni huk sa tribina samo su još jedansitni, a sretni, zapis u knjigama mališana. I sva pažnja, iskreno pružena ruka plavih momaka, tih, sportskih i ljudskih, gromada, i nekoliko toplih riječi dobrodošlice, ostavila su na mališane jak dojam. U Dolini ćupova, gdje zna se tek za pjesmu i poklič ljubavi za voljeni klub, mališani Predškolske ustanove Behar uživaše cijelim svojim bićem. I  tako,  korak  po  korak,  uz  razgovor  o  stadionu,  igračima,  brojnim  navijačima, treninzima, predivnim domaćinima, šutnutoj lopti i (ne)postignutom golu, djeca se vratiše u prekrasnu lješevsku dolinu.

Zahvala je od srca svima u Fudbalskom klubu Željezničar, koji, svi do jednog, još jednom, pokazaše  da sport  povezuje ljude.  Koji  pokazaše  da,  uprkos svojoj  veličini,  nisu prekinuli nit prijateljstva sa mališanima što nadolaze. I koji pokazaše zašto se voli klub iz Doline ćupova, zašto se pjevaju pjesme i zastave vihore, kad oni, sportski virtuozi, istrče na teren. Ovo je dokaz veličine, još jedan sretan zapis u knjigama, i ovako se druže istinski prijatelji kojima u venama plava krv kola – jer Beharci su Željini, a Željo je njihov…

POGLEDAJ GALERIJU