Fudbaleri našeg Željezničara, danas su u okivru trening-utakmice, remizirali sa Slavijom 1:1.

Plavi su počeli u sastavu: Antolović – Čolić, Bogdanović, Kosorić, Zeljković – Hasanović, Tomić, Varea, Baša, Bučan – Turković.

Već u drugoj minuti Turković pokušava, ali bez opasnosti za goste. U petoj minuti Baša nakon odličnog driblinga upošljava Čolića koji asistira za Vareu čiji udarac završava u mreži gola Slavije. Deset minuta poslije su gosti izjednačili golom ponajboljeg pojedinca na utakmici Zorana Kokota.

U 29. minuti Varea proigrava Tomića čiji udarac pogađa prečku. Gosti su zaprijetili u 43. minuti preko Šabanovića, ali bez mnogo problema za Antolovića. Dvije minute poslije Tomić šutira, ali je njegov pokušaj izblokiran. U 55. minuti je Kokot pogodio prečku. U narednom napadu Turković šutira tik pored lijeve stative gola Slavije.

POGLEDAJ GALERIJU

Prvi dio je okončan nakon 60 minuta, dok je drugi dio trajao 30 minuta. Od početka drugog poluvremena na terenu su Plavi igrali u sastavu: Kjosevski – Čolić, Asanović, Zeljković, Hadžović – E. Sadiković, D. Sadiković, Hasković, Baša, Nuspahić – Varea. Ipak, samo pet minuta poslije početka drugog dijela Zeljković je zbog prigovora dobio crveni karton, a uz dogovor trenera na teren je ponovo ušao Nedo Turković.

U 75. minuti Čolić ubacuje, a Nuspahić šutira preko gola. U posljednje dvije minute susreta, D. Sadiković je dva puta šutirao, ali se rezultat nije mijenjao.