Juniori Željezničara su u okviru 13. kola Omladinske Premijer lige u Butmiru remizirali sa Sarajevom 2:2.

Željo je bolje otvorio utakmicu, stvarao prilike i jednu takvu je iskoristio u 12. minuti kada je Ahmed Hasanović zatresao mrežu domaćih. Uslijedile su tri stopostotne prilike za našu ekipu, ali Hasanović i Dacić nisu postigli pogotke. Potom su stigle kazne za promašaje. Sarajevo je golovima Rondića u 36. i Klarića u 42. minuti preokrenulo rezultat u svoju korist.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju domaći koji su propustili nekoliko dobrih situacija. Naš tim je u samom finišu bacio sve karte u napad, a rezervista Kemal Mujarić je u 88. minuti donio poravnanje i konačan rezultat susreta.

Željo je igrao u sastavu: Dujmović – A. Šehić, Zilić, Velić, Beširević – Osmanović, Karišik – Demirović, Dacić, E. Šehić – Hasanović. Još su igrali: Mujarić, Dubačkić i Nuhanović.

– Dobra utakmica. Mi smo zaslužili pobjedu, ali čestitam Sarajevu koja je dobra ekipa. Ko je bio na utakmici vidio je da smomi imali više stopostotnih šansi, posebno kod vodstva od 1:0. Okrećemo se narednoj utakmici u srijedu gdje imamo pravo da se nadamo prolazu, kazao je Omer Joldić.

– Imali smo bolje prilike, nismo iskoristili. Imali su i oni svoje šanse, ali smatram da smo zaslužili pobjedu. Dobio sam priliku sa klupe, iskoristio sam je. Pozivam sve navijače u srijedu u 16 sati da nas podrže protiv Lokomotive, rekao je Kemal Mujarić.

Narednu utakmicu juniori igraju u srijedu u okviru Omladinske Lige prvaka. Susret na Grbavici sa Lokomotivom počinje u 16 sati.

POGLEDAJ GALERIJU