Fudbaleri Željezničara su u okviru 3. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Zrinjski sa 1:0.

U desetoj minuti velika prilika za Želju. Krpić je uposlio A. Zeca koji je iskosa izašao pred gol Zrinjskog, šutirao, ali je Soldo odbranio. Igrala se 16. minuta kada se A. Zec ubacio u prostor, dobio loptu i savladao Soldu, ali je dosuđen veoma upitan ofsajd. Alispahić u 17. minuti ubacuje, a Krpić zamalo kasni, u nastavku akcije Stanić šutira preko gola sa distance. Alispahić ubacuje iz prekida u 24. minuti, a Sadiković iskosa šutira, Soldo hvata. Veselinović u 26. minuti tuče sa distance, lopta odlazi preko gola.

Još jedna dobra prilika za Plave u 31. minuti. Alispahić je ostavio za A. Zec ovaj snažno šutirao lijevom nogom, ali je Soldo odbranio. Zrinjski prvi put prijeti u 42. minuti. Čurjurić je šutira sa 25 metara, lopta je pogodila Lendrića, ali je Erić sjajno reagovao i izbacio u korner. Minutu poslije Čurjurić šutira visoko preko gola. Sadiković šutira iz slobodnog udarca u 44. minuti, lopta i ovaj put odlazi malo pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Plavi su u 50. minuti napravili još jednu odličnu priliku. Veselinović je odigrao do Stanića koji je pustio do Sadikovića čiji udarac iskosa pogađa spoljni dio mreže. Gojković je u 56. minuti šutira sa 35 metara, lopta odlazi preko gola. Grbavica je slavila u 59. minuti. Alispahić je iskosa šutirao, Soldo odbranio, a u gužvi se najbolje snašao Krpić i pogodio za 1:0. Udarac Zlomislića u 61. minuti odlazi preko gola.

Željo odlično prijeti u 77. minuti. Veselinović ubacuje, Sipović glavom šutira, Soldo spašava ispod prečke, a Zlomislić izbacuje sa gol linije. Dvije minute poslije sjajna kontra, A. Zec iskosa šutira lijevom nogom, Soldo ponovo brani. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Čelika. Susret u Zenici počinje u 19 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović, Sipović, Osmanković, Stanić – Sadiković (Zajmović od 66.), Bojo – A. Zec, Alispahić (Hajdarević od 84.), Veselinović (Mujezinović od 80.) – Krpić.
Zrinjski: Soldo – Kadušić, Jakovljević, Gojković, Stojkić – Zlomislić – Tičinović, Čurjurić (Hadžić od 68.), Pezer, Čirjak (Bencun od 58.) – Lendrić.
Žuti kartoni: Stojkić, Alispahić, Sipović, Veselinović, Zlomislić, Kadušić, Jakovljević,