U okviru trening-utakmice, danas su na pomoćnom terenu Stadiona Grbavica snage odmjerili naš prvi i juniorski tim, a nakon 90 minuta rezultat je glasio 2:2.

Seniori su počeli u sastavu: Antolović – Čolić, Kosorić, Bogdanović, Bučan – E. Sadiković, D. Sadiković, Varea, Baša – Bajić, Turković. Juniori predvođeni Edisom Mulalićem od prve minute su igrali u sastavu: Ćutahija – Palić, Osmanković, Memija, Alihodžić – Hasanović, Hadžiahmetović, Handžić, Hiroš – Beganović, Mujagić.

Prvu priliku bilježimo u petoj minuti kada je Varea šutirao, a Ćutahija odbranio. U 15. minuti Bajić šutira iz slobodnog udarca, Ćutahija brani, Turković natrčava na odbijenu loptu, ali Ćutahija ponovo brani. Nakon kornera Bajić šutira preko gola.

Mujagić je šutirao u 17. minuti, a Antolović sigurno uhvatio loptu. Dvije minute poslije Bajić prebacuje Ćutahiju, ali lopta odlazi pored gola. U 27. su juniori poveli. Danas jedan od najboljih na terenu, Amer Hiroš, je prošao pored Bogdanovića koji ga ruši u kaznenom prostoru. Siguran sa bijele tačke je bio Dženis Beganović. Samo tri minute poslije, Mujagić prolazi i proigrava Hiroša, koji rutinski pogađa za vodstvo od 2:0.

U posljednjoj minuti prvog dijela, Hasanović ruši E. Sadikovića unutar šesnaesterca, a sa 11 metara pogađa Sead Bučan.

Od prve minute nastavka je Kjosevski zamijenio Antolovića. Tri minute nakon početka drugog dijela je Turković pogodio stativu. Minutu poslije su seniori poravnali rezultat. Bajić je šutirao, Ćutahija odbranio, a odbijenu loptu u mrežu pospremio Turković. U narednom napadu je Baša pogodio prečku.

Beganović je zaprijetio lucidnim pokušajem u 59. minuti, ali se rezultat nije mijenjao. Od 60. minute na terenu su umjesto Bučana, D. Sadikovića i Baše igrali Asanović, Hadžović te Grebenar. Do kraja su obje ekipe imale prilike za pobjede, ali je izostala realizacija.

POGLEDAJ GALERIJU