Fudbaleri Željezničara su u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Tuzlom City 2:2.

Željo je zaprijetio u petoj minuti. Bojo je ubacio sa desne strane, a E. Zec natrčao i šutirao pored gola. Četiri minute poslije ponovo je Bojo asistent, a ovaj put Krpić je izašao pred gol Tuzle i iz duela šutirao malo preko gola. Domaći su poveli u 11. minuti. Crnkić je dobio loptu na lijevoj strani, ušao u sredinu nakon driblinga, potom šutirao i pogodio za vodstvo svoje ekipe. 

U 15. minuti bilo je 1:1. Sadiković je gurnuo za Pavića, ovaj lijepo ubacio, a Sulejman Krpić snažno glavom šutirao i zatresao mrežu domaćh. Dvije minute poslije sjajna prilika za Plave, Pavić je ubacio, Veselinović glavom šutirao, E. Zec šutirao iz blizine, ali je Fejzić odličnom odbranom odbio u korner.

Ubiparip je u 20. minuti mlako šutirao sa vrha kaznenog prostora. Naši navijači su na stadion ušli u 20. minuti. E. Zec ponovo u 30. minuti prijeti. Udarac sa vrha kaznenog prostora još jednom dobro brani Fejzić. Nakon kornera koji je ubacio Veselinović skače Sipović, ali lopta odlazi malo pored gola. Sadiković u 37. minuti šutira iz slobodnog udarca, Fejzić hvata.

Još jedna sjajna šansa za Želju u 42. minuti. Krpić je lijepo primio loptu na grudi, iz voleja snažno šutirao, ali je Fejzić bio još jednom odličan i odbranio. U sudijskom vremenu Alispahić šutira preko gola sa distance. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Drugo poluvrijeme otvara Crnkić koji ponovo na sličan način ulazi u sredinu, šutira, a Erić brani. U 51. minuti ogromna prilika za naš tim. Zec je ubacio sa desne strane, a Veselinović glavom u padu sa pet matara promašio gol Tuzle. Minutu poslije Ubiparip snažno tuče sa 25 metara, lopta odlazi malo pored našeg gola. I pored velikog broja prilika našeg tima, Tuzla je ponovo došla u vodstvo u 57. minuti. Nakon kornera Jovo Kojić najbolje skače i pogađa naš gol.

U 70. minuti dobra prilika za domaće, nakon ubačaja iz prekida na drugoj stativi šutira glavom Crnkić, lopta odlazi pored našeg gola. Minutu poslije Stevanović ubacuje, Ramović šutira, Fejzić ponovo brani. Željo do izjednačenja dolazi u 76. minuti. Štilić je gurnuo za Ramovića kojeg je oborio Zlatković, a glavni sudija dosudio je jedanaesterac za naš tim. Siguran sa 11 metara bio je Krpić.

Sedam minuta prije kraja Štilić ostavlja za Alispahića koji je gađao sa vrha šesnaesterca, ali lopta prolazi tik pored gola Tuzle. Tri minute poslije Crnkić iskosa šutira preko gola. Ubiparip u 90. minuti tuče sa distance, lopta pogađa gornji dio naše prečke. I u sudijskom vremenu još jedna prilika za Želju. Štilić je ostavio za Alipsahića koji šutira malo preko gola. Ostalo je 2:2.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Mladosti. Susret 1/8 finala Kupa BiH igra se na Grbavici sa početkom od 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović, Sipović, Osmanković, Pavić – Bojo (Ramović od 64.), Sadiković, Alispahić, Veselinović (Štilić od 70.)- E. Zec (A. Zec od 83.), Krpić.
Tuzla City: Fejzić – Efendić, Terzić, Kojić, Zlatković – Sesar (Ramić od 79.), Stjepanović (Hadžanović od 73.) – Šarčević, Husejinović, Crnkić – Ubiparip.
Žuti kartoni: Crnkić, Štilić, Ramović,