Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice poraženi od Tuzle City sa 3:2.

U četvrtoj minuti velika prilika za Plave. Zilić je uposlio Krpića koji iskosa snažno šutira, N. Fejzić brani, lopta se ponovo odbija do Krpića, ali sa gol-linije izbacuje Brekalo. Lijepa akcija Želje u 10. minuti. A: Zec je ubacio, Zajmović vratio povratnu za Hajdarevića čiji udarac odlazi malo pored gola. Pet minuta poslije Stojčev ubacuje iz kornera, Brekalo glavom šutira preko gola.

U 30. minuti Zajmović šutira sa ivice kaznenog prostora, Fejzić dobro brani. Četiri minute poslije Zajmović ubacuje sa strane, a lopta paralelelno sa gol-linijom prolazi sve fudbalere. U 35. minuti Zajmović snažno šutira sa 25 metara, Fejzić sjajnom paradom izbacuje loptu ispod prečke. Šutira je sa distance i Dacić, ali njegov pokušaj odlazi malo pored gola. Igrala se 40. minuta kada su Plavi poveli. Šabanadžović se lijepo namjestio na lijevu nogu, šutira sa 16 metara i pogodio mrežu Tuzle. U 52. minuti udarac Ubiparipa odlazi pored našeg gola. Četiri minute poslije Hajdarević sa 20 metara šutira, ali je to lak plijen za Fejzića. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0. Igrala su se dva dijela po 60 minuta.

U 64. minuti Bevab ubacuje sa lijeve strabe, a Burić sa druge stative skače i šutira glavom pored gola. Dvije minute poslije bilo je 2:0. Veselinović je ubacio iz prekida, a Osmanković glavom zatresao mrežu Tuzle. Samo dvije minute poslije Tuzla je smanjila, a nakon kornera je pogodio Musić. Minutu poslije bilo je 2:2. Ubačaj sa desne strane je iskoristio Crnkić i poravnao rezultat. 

Klepač s desne strane u 76. minuti šutira, Nurković dobro brani. U 92. minuti Stanić lijepo probija po desnoj strani, ubacuje za Veselinovića, ali je Nurković na vrijeme skratio ugao i odbranio. U 97. minuti Tuzla je preokrenula rezultat. Crnkić je oboren u kaznenom prostoru, Paradžik svirao penal, a siguran sa 11 metara bio je Hajrović. Pet minuta prije kraja Bogičević iz slobodnog udarca šutira preko gola.

U 102. minuti Veselinović ubacuje, a Zubanović glavom šutira malo pored lijeve stative. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra 4. februara u Antaliji protiv Shkendije. 

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar u prvom poluvremenu: Kjosevski – Stevanović, Zilić, Rodin, Bajić – Šabanadžović, Hajdarević – Zec, Dacić, Zajmović – Krpić.
Željezničar u drugom poluvremenu: Fejzić – Stanić, Osmanković, Bogičević, E. Šehić – Žerić, Osmanović – Klepač, Ramović, Veselinović – Zubanović.
Tuzla City: Fejzić, Kojić, Brekalo, Zlatković, Hasanović, Trumić, Efendić, Murga, Stojčević, Šarčević i Ubiparip.