Juniori Željezničara su u okviru prijateljske utakmice poraženi od prvaka Srbije, ekipe Brodarca sa 5:2.

Utakmica se igrala u Halilovićima, a obje ekipe su uveliko u pripremama za utakmice Omladinske Lige prvaka. Naš Željo će dočekati Atletico Madrid, dok će Brodarac ugostiti Manchester United. Gosti iz Srbije su u sjajnoj utakmici slavili sa 5:2.

Gosti su poveli golom Babovića, a poravnao je Željo preko Eldara Šehića. Nedugo zatim Brodarac je ponovo poveo, ovaj put strijelac je bio Lukić. U 30. minuti naš tim je ponovo poravnao, a gol je postigao Semir Dacić. U drugom dijelu je naš tim imao nekoliko sjajnih prilika, ali nije uspio postići gol. Za razliku od domaćina, aktuelni prvak Srbije je svoje šanse iskoristio i preko Lukića, Babovića i autogolom Kurtovića postiže tri gola.

Za Želju su igrali: Dujmović – A. Šehić, Zilić, Velić, Beširević – Osmanović, Nuhanović – E. Šehić, Dacić, Demirović – Hasanović. Sa klupe su ušli u igru: Kršić, Midžić, Brajlović, Karišik, Kurtović i Mehičić.

– Nisam zadovoljan rezultatom, ali kad čovjek sagleda situaciju rezultat je previsok s obzirom da nije bila neka dominacija ekipe Brodarca. Imali smo nekoliko teških indvidualnih grešaka, pogotovo prva dva gola. To je pripremna utakmica koja će nam dobro doći, dobro je nekada i izgubiti, ali igrali smo sa ekipom u najboljem sastavu. Došli su u Sarajevo da odigraju utakmicu onako kako planiraju da igraju protiv Manchester Uniteda jer sam u razgovoru sa njihovim trenerom dobio te informacije. Nisam ja nezadovoljan sa ovom ekipom, fale nam četiri igrača koja su sa prvom ekipom, sa njima to je totalno druga ekipa. Ovo sa čim možemo računati u PL BiH nije toliko loše. Rezultat je previsok, ko je bio na utakmici, vidio je da su tri gola postignuta iz individualnih grešaka. Imali smo i mi svojih šansi, golovi koji su postignuti, postignuti su iz dobrih akcija, kazao je Omer Joldić nakon susreta.

POGLEDAJ GALERIJU