Podršku izgradnji istočne tribine danas je dala i kompanija Tvornica cementa Kakanj d.d. u čijem vlasništvu je i glavni dobavljač betona za gradnju istočne tribine – TBG BH d.o.o.

Generalni direktor Tvornice cementa Kakanj gospodin Branimir Muidža je danas posjetio Stadion Grbavica, obišao radove na istočnoj tribini stadiona, te tom prilikom potpisao ugovor o kupovini pet desetogodišnjih ulaznica.

Branimir Muidža je istakao da mu je zadovoljstvo da ispred kompanije Tvornica cementa Kakanj d.d može realizovati kupovinu desetogodišnjih ulaznica i tako podržati ovaj značajan infrastrukturni projekat, te istovremeno na taj način pokazati i društveno odgovorno poslovanje, što je jedan od principa poslovanja kompanije.Naglasio je da je svakako čast biti dijelom izgradnje istočne tribine, te zaželio sreću u nastavku gradnje.

Direktor Kluba se zahvalio Tvornici cementa Kakanj ne realizovanoj kupovini desetogodišnjih ulaznica, te izrazio nadu da će i u budućnosti biti nastavljena saradnja kluba i ove kompanije.

Tvornica cementa Kakanj d.d Kakanj utemeljena je 1978. godine. U julu 2000. godine, u okviru projekta velike privatizacije, većinski udio u kakanjskoj cementari ima njemačka grupacija HeidelbergCement, jedan od najvećih proizvođača građevinskih materijala na svijetu, koji zapošljava oko 62.000 ljudi.

Ovaj svjetski gigant je u kakanjsku cementaru i povezane djelatnosti do sadauložio znatna sredstva, a kao rezultat tih ulaganja je stvaranje stabilne i održive kompanije koja je jedan od lidera proizvodnje cementa u BiH i okruženju.

Firma TBG BH d.o.o. Kakanj kao kćerka kompanija Tvornice cementa Kakanj obavlja djelatnost proizvodnje betona, njegovog prevoza i ugradnje, a u projektu izgradnje istočne tribine vrši isporuku betona za kompaniju Butmir GP koja izvodi radove na gradnji.

POGLEDAJ GALERIJU