Fudbaleri Željezničara su u okviru 1/8 finala Kupa BiH poraženi od Tuzle City sa 4:2.

Tuzla City je povela u petoj minuti. Mišić je snažno šutirao, pogodio prečku, a odbijenu loptu u mrežu pospremio Džafić. Samo dvije minute poslije bilo je 0:2. Mehidić je ubacio, a Mišić zakucao loptu u našu mrežu. 

U 13. minuti još jedna dobra šansa za Tuzlu, nakon ubačaja sa strane sa peterca Mehanović šutira pored gola. Željo do gola dolazi u 20. minuti. Muftić je ispucao loptu, Bojo se sjajno ubacio i izašao pred gol Tuzle i rutinski pogodio. Zdunić ubacuje u 24. minuti, Juričić šutira preko gola.

Crnčević šutira sa distance u 26. minuti, Brajlović brani. Mekić sjajno šutira u 30. minuti, lopta pogađa spoljni dio mreže. Tuzla City u 33. minuti ponovo dolazi do dva gola prednosti. Džafić je šutirao, Muftić odbio, a Mehanović pospremio loptu u mrežu.

Crnčević u 36. minuti šutira preko gola. Džafić izlazi pred naš gol u 38. minuti, Muftić odlično brani. Željo je tražio penal pred kraj prvog dijela nakon što je Zdunić oboren, ali se Sabrija Topalović nije oglašavao. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:3.

U 47. minuti Zec krade loptu Morrisu, ovaj ga ruši kao posljednji igrač, ali je Topalović pokazao samo žuti karton. U 50. minuti bilo je 1:4. Mehidić je ubacio, a Mišić ponovo pogodio naš gol.

Željezničar do drugog gola dolazi u 55. minuti. Zec je gurnuo za Boju koji ponovo precizno matira golmana Tuzle. Zec opasno iskosa šutira u 58. minuti, lopta ide malo pored gola. Zec sjajno gura Boju u 61. minuti, ali današnji strijelac ovaj put šutira pored gola.

Muftić je sjajno odbranio udarac Džafića u 77. minuti. Mujezinović snažno šutira u 88. minuti, Brajlović brani.

Narednu utakmicu Željezničar igra u ponedjeljak protiv Zrinjskog. Susret na Grbavici počinje u 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Muftić – Mujezinović, Kosorić, Vrhovac, Malić – Crnčević, Mekić, Subašić, Bojo – Zdunić, Juričić. Još su igrali: Vištica, Hajdarević, Zec, Gasal, Bekrić,
Tuzla City: Brajlović – Nukić, Morris, Čeliković, Mehidić – Gavrić, Doffo – Mišić, M. Mehanović, Mešinović – Džafić. Još su igrali: Karjašević, Efendić, Brkić
Žuti karton: Malić, Mekić, Mešinović, Morris, Džafić