Haldun Koc, ambasador Republike Turske u BiH, danas je ugostio delegaciju Fudbalskog kluba Željezničara koju je predvodio Amar Bajramović, član Upravnog odbora.

Turski ambasador od danas u svojoj kolekciji ima i dres Željezničara, koji mu je poklonila delegacija Plavih, javlja Anadolu Agency (AA).

Činjenica da, kao i proteklih godina, biraju Tursku za zemlju gdje će se pripremati je dobar pokazatelj odnosa dvije države, ali i potrebe da se naša saradnja produbljuje kako u sportu, tako i u drugim oblastima, kaže ambasador Koc

– Jako sam sretan zbog posjete zvaničnika FK Željezničar. Siguran sam da će njihove pripreme u Turskoj proteći na najbolji način. Činjenica da, kao i proteklih godina, biraju Tursku za zemlju gdje će se pripremati je dobar pokazatelj odnosa dvije države, ali i potrebe da se naša saradnja produbljuje kako u sportu, tako i u drugim oblastima. Svima nam je poznato da značajan broj fudbalera iz BiH igra u Turskoj, što je još jedan dokaz dobrih odnosa između naroda dvije zemlje. Moja želja, kao zvaničnog predstavnika Republike Turske u BiH, je da u našim klubovima bude što veći broj bh. fudbalera, rekao je Koc.

On je izrazio nadu da će u budućnosti kako iz Željezničara, tako i iz drugih bh. klubova sve veći broj igrača odlaziti da igra u Turskoj.

– Isto tako vjerujem da će i turski fudbaleri imati priliku pokazati svoje vještine u BiH. Na tom planu ćemo uraditi sve što je u našoj moći, kazao je ambasador Koc.

Iz delegacije Željezničara izrazili su zadovoljstvo što su imali priliku da se sastanu s ambasadorom Kocom. Tokom sastanka su njegovu ekselenciju, između ostalog, pozvali da bude njihov gost na jednoj od domaćih utakmica, kako bi osjetio atmosferu koja vlada na Grbavici.

– Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da upoznamo i razgovaramo s turskim ambasadorom. Predstavili smo mu projekte kluba, šta smo radili u prethodnom periodu i kakve su nam namjere za budućnost. Drago mi je što je ambasador neko ko voli fudbal. Navija za Bešiktaš i kako smo iz razgovora primijetili to su dva kluba koji imaju slične filozofije, kao i navijači prema klubovima. Zanimali su ga naši fudbaleri koji igraju u Turskoj. Pričali smo o Rijadu Bajiću, Amiru Hadžiahmetoviću, Edinu Višći i objasnili smo mu da je Željina škola najbolja u BiH, a razmotrili smo i mogućnosti kako bi nam mogao pomoći da ostvarimo saradnju sa turskim klubovima, ali smo ga i zamolili da nam pomogne oko pronalaska investitora za izgradnju južne tribine našeg stadiona, kazao je Bajramović za Anadolu Agency (AA).

Član rukovodstva Kluba naglasio je da prilikom odabira Antalije za pripreme prvog tima nisu imali nikakvih dilema, jer je to destinacija koja nudi optimalne uslove za sportske ekipe, posebno fudbalske.

– U Antaliji imamo optimalne uslove, hoteli su vrhunski, tereni su savršeni, jako puno klubova je tamo, pa imamo priliku igrati prijateljske utakmice. Te pripreme su uvijek i fudbalska pijaca, jer dolazi puno menadžera i skauta drugih klubova i prilika je da se ostvare dobre konekcije sa ljudima iz fudbala. Ne postoji mjesto gdje je to bolje uraditi nego u Turskoj, tako da uopšte nismo imali dvojbi gdje ćemo na pripreme, zaključio je Bajramović.

Sastanku je osim ambasadora Koca i delegacije FK Željezničar prisustvovao i Hakan Celik, direktor ureda Anadolu Agency (AA) za Balkan, koja je medijski partner našeg Kluba.

POGLEDAJ GALERIJU