FOTO: Turković, Kosorić i Zubanović posjetili Dom na Bjelavama

Prvotimci našeg Kluba, Aleksandar Kosorić i Nedo Turković večeras su zajedno sa našom legendom, Hadisom Zubanovićem, bili u posjeti Domu za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave. Ovom prilikom naši momci su se družili sa štićenicima doma te im ukazali na bitnost bavljenja sportom.

Druženje je prvo otvorio Mladen Jeličić Troka koji je prigodnim igrokazom zabavio djecu, koja su nakon toga pjesmom “Grbavica“ našem Klubu čestitala 93. rođendan.

Veoma nam je drago što se FK Željezničar odazvao našem pozivu i što smo na ovaj način zajednički obilježili rođendane naših štićenika kao i rođendan Kluba. Djeca su stvarno sretna zbog ovog druženja i nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim projektima i u budućnosti, naveli su iz Doma Bjelave.

Naši prvotimci i Hadis Zubanović su ovom prilikom štićenicima koji su svoje rođendane slavili u avgustu i septembru uručili poklone u vidu dresova našeg Kluba, a nakon toga se rezala i zajednička torta sa grbom našeg Kluba.

– Veoma mi je drago što nakon ovoliko godina otkako sam završio karijeru dobijam pozive za ovakve događaje što mi stvarno govori da sam ostavio određeni trag u karijeri. Stvarno nije prvi put da se ovako družim sa djecom i moram priznati da me ovakve stvari opuštaju, istakao je Zubanović te se zahvalio organizatorima na pozivu.

Dolazak u veliki klub kao što je Željezničar podrazumijeva i dosta ovakvih obaveza koje se dešavaju van terena. Veoma mi je drago što sam sa suigračem Turkovićem imao priliku da se družim sa djecom i da im prenesem vrijednosti koje Željo zastupa, naglasio je Kosorić dok je Turković pozvao i druge sportist da što više pažnje posvete djeci i da ih tako podstiču da se bave sportom.

FK Željezničar se još jednom zahvaljuje upravi dječijeg doma Bjelave na pozivu i svakako da ćemo se i u budućnosti odazivati ovakvim pozivima.

POGLEDAJ GALERIJU