U okviru petog kola BH Telecom Premijer lige BiH fudbaleri našeg Željezničara su na Grbavici poraženi od Viteza sa 2:0.

Za Želju su od prve minute igrali: Kjosevski – S. Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Husić – Memija, Blagojević, Šećerović, M. Stevanović – Nikolić, Lendrić. Za goste iz Viteza od prve minute su igrali: Tirić – Livančić, Hodžurda, Barišić, Sadiković – Đerić, Jevtić, Dedić, Rašić, Kokot – Kapetan.

U četvrtoj minuti Šećerović iz velike udaljenosti šutira pored gola. U 16. minuti Nikolić je povukao loptu, potom dobro šutirao, ali lopta odlazi pored gola Viteza. Tri minute poslije M. Stevanović prolazi po lijevoj strani, ubacuje, ali ispred Nikolića loptu hvata golman Tirić.

Blagojević je u 24. minuti snažno šutira iskosa iz slobodnog udarca, ali je Tirić dobro odbranio. Dvije minute poslije Husić šutira pored gola sa 25 metara. U 34. minuti odlična akcija Želje. Nakon nekoliko dodavanja, M. Stevanović je ubacio, a Memija šutirao preko gola. Tri minute prije kraja prvog dijela je Husić zaradio žuti karton. Barišić je iz slobodnog udarca šutirao, ali je Kjosevski sigurno uhvatio loptu. Na poluvrijeme su fudbaleri otišli sa početnim, 0:0, rezultatom.

U četvrtoj minuti nastavka Rašić je iz velike udaljenosti šutirao pored našeg gola. Tri minute poslije Blagojević je ubacio, a Lendrić glavom šutirao. Lopta je otišla tik pored stative gostujućeg gola. Od 56. minute je umjesto Memije igrao Beganović. U 61. minuti je Livaja zamijenio Livančića. Sjajan udarac Beganovića sa 25 metara u 65. minuti, ali lopta odlazi pored gola. U redovima gostiju Tirić je zaradio žuti karton zbog zadržavanja vremena. Đerić je dobio žuti karton nakon prekršaja nad Husićem.

U 69. minuti je Kosorić dobio žuti karton. Minutu poslije je Bevab zamijenio Husića. U 75. minuti su gosti poveli. Nakon kornera sa strane, Armin Kapetan sjajno skače i pogađa našu mrežu. Dvije minute poslije Đerić šutira preko gola iskosa. Pozder je zamijenio Šećerovića. U 80. minuti je bilo 0:2. Kokot je izašao pred naš gol i matirao Kjosevskog.

Blagojević je u 84. minuti zaradio direktan crveni karton. M. Stevanović je u 85. minuti pokušao iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla daleko iznad gola. U redovima gostiju Dedića je zamijenio Varupa. Beganović je dobio žuti karton u sudijskoj nadoknadi. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u subotu od 21 sat. Na Stadionu Grbavica protivnik je aktuelni prvak BiH, mostarski Zrinjski.

POGLEDAJ GALERIJU