Fudbaleri Željezničara su u okviru 25. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Sarajeva sa 3:0.

Prvi su zaprijetili Plavi u 6. minuti kada je Zajmović iskosa uputio ubačaj, koji je preletio Kovačevića i prošao malo pored gola Sarajeva. Gosti su poveli u 11. minuti. Korner je izveo Velkoski, lopta je pala pred naš gol, a Lazić bio najspretniji i pogodio za vodstvo Sarajeva. Dvije minute poslije Zajmović ubacuje, Ramović glavom šutira preko gola. Minutu poslije šutira i Hajdarević sa distance, lopta odlazi pored gola.

Sarajevo je u 17. minuti vodilo sa 2:0. Ahmetović je ubacio, a Velkoski se ubacio ispred Stevanovića i zatresao našu mrežu. U 33. minuti Zajmović iskosa šutira sa vrha kaznenog prostora, lopta pogađa spoljni dio mreže. Ramović u 41. minuti glavom šutira preko gola. U 44. minuti Rahmanović sa 20tak metara, iskosa šutira, lopta odlazi malo pored našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:2.

U 49. minuti Ramović sa vrha kaznenog prostora šutira, lopta pogađa prečku. Četiri minute poslije Hajdarević šutira u dobro postavljenog Kovačevića. Sjajna šansa za Plave u 62. minuti. Krpić je uposlio Ramovića koji je izašao pred gol Sarajeva i šutira pored gola. U 74. minuti bilo je 0:3. Hebibović je ubacio, Velkoski šutirao, Kjosevski sjajno odbranio, a odbijenu loptu Tatar ubacuje u mrežu. U 89. minuti Krpić proigrava Zajmovića koji izlazi pred Kovačevića i šutira pored gola. Minutu poslije Rahmanović sa distance šutira preko gola. U 91. minuti Šabanadžović šutira pored gola. Pokušao je i Mujezinović sa distance, ali i njegov pokušaj odlazi pored gola. U narednom napadu Veselinović šutira preko prečke. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Zrinjskog. Susret u Mostaru počinje u 16:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović (Stanić od 46.), Sipović, Bogičević, Pavić – Hajdarević (Sadiković od 75.), Šabanadžović – Mujezinović, Ramović (Veselinović od 81.), Zajmović – Krpić.
Sarajevo: Kovačević – Hebibović, Lazić, Mujakić, Halilović – Stanojević (Kapić od 62.), Crepulja – Tatar, Rahmanović, Velkoski (Šišić od 82.)- Ahmetović (Handžić od 77.).
Žuti kartoni: Tatar, Crepulja, Stanojević, Šabanadžović, Rahmanović.