Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Krupu sa 2:1.

Željezničar je napao od prve minute, a prvu priliku imao je Juričić nakon sjajnog prodora Subašića. Uslijedio je pokušaj Veselinovića iskosa, ali udarac odlazi malo preko gola. Juričić je iskoristio neopreznost golmana i defanzivca, uzeo loptu, šutirao, ali fudbaler Krupe sa gol linije izbacuje u korner. Naš tim je poveo nakon tog kornera, lopta je došla do Štilića koji je oboren u kaznenom prostoru, a glavni sudija je svirao najstrožiju kaznu. Siguran sa 11 metara bio je Štilić. Potom je Krupa dva puta zaprijetila, ali je Muftić bio dobar. Bilježimo i pokušaj Alispahića nakon povratne lopte Stevanovića, ali je Kolak bio siguran. U posljednoj minuti Krupa poravnava. Ubačaj s desne strane koristi Pavlović koji je samo okrznuo loptu i pogodio naš gol.

U drugom dijelu nismo mnogo vidjeli, Čeliković je šutirao sa distance, lopta je otišla malo preko gola. Željezničar do drugog gola dolazi pet minuta prije kraja. Sjajno je Zec vukao loptu, dodao do Alispahića koji gura za Lendrića čiji je udarac iskosa bio neodbranjiv.

Narednu utakmicu Željezničar igra naredni vikend protiv Širokog Brijega.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar je susret s Krupom počeo u sastavu: Muftić – Stevanović, Kosorić, Miletić, Šehić – Čeliković, Alispahić – Subašić, Štilić, Veselinović – Juričić. Još su igrali: Fejzić, Blažević, Ikić, Malić, Bojo, Mujezinović, Zec, Bekrić, Vrhovac.