Fudbaleri Željezničara su u okviru 1/8 finala Kupa BiH savladali Leotar sa 2:1.

U trećoj minuti Drljo ubacuje, Krpić šutira glavom pored gola. Minutu poslije Štilić ubacuje, Đajić blokira, lopta ide nekoliko centimetara pored gola. Nakon kornera mlađi Hodžić glavom šutira preko gola. U narednom napadu Mekić šutira sa distance, Puletić brani.

U osmoj minuti Drljo iskosa šutira preko gola gostiju. U 19. minuti gosti opasno prijete. Nakon auta lopta dolazi do Aćimovića koji volej udarcem pogađa prečku našeg gola. Štilić ubacuje u 23. minuti, Jašarević glavom šutira pored gola. Gosti su poveli u 29. minuti. Aćimović je sjajno šutirao sa 25 metara i pogodio rašlje našeg gola.

U 33. minuti velika prilika za Plave. Puletić je odbio, a Drljo šutirao i pogodio stativu. Nekoliko minuta poslije Drljo ponovo pogađa stativu, ovaj put sa desne strane šutira lijevom nogom i pogađa okvir gola.

U finišu prvog dijela naš tim dolazi do poravnanja. Krpić je šutirao, a Đurić je blokirao udarac rukom. Glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Semir Štilić. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Gosti su od 60. minute igrali sa dva igrača manje. Prusina je dobio drugi žuti karton. Drina u 65. minuti šutira preko gola sa 25 metara. U narednoj akciji Amoaha blokira Uzelac u posljednjem trenutku.

U 69. minuti stariji Hodžić glavom šutira, lopta pogađa prečku. U 71. minuti brzonogi Stojković iskosa prijeti, lopta ide u korner. Erupciju oduševljenja na Grbavici donosi Andrija Drljo u 87. minuti sjajnim golom sa 25 metara i konačnih 2:1.

Željezničar: Bender – Galić, Drina, Cocalić, Jašarević – mlađi Hodžić, Mekić – Amoah, Štilić, Drljo – Krpić. Još su igrali: stariji Hodžić, Križevac.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Igmana u Konjicu.

POGLEDAJ GALERIJU