Fudbaleri Željezničara su u okviru 5. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Tuzlu City sa 4:2.

U uvodu Plavi prijete preko Haračića nakon dodavanja Štilića, ali je Fejzić pravovremeno reagovao i izbacio u korner. U devetoj minuti velika prilika za Želju. Santos je sjajno prošao, dodao do Haračića koji je promašio prazan gol sa vrha peterca. Željo je ponovo opasan u 15. minuti. Santos prolazi, odigrava povratni pas, Štilić šutira i pogađa stativu. Štilić ubacuje u 25. minuti, Cocalić glavom šutira preko gola.

U 34. minuti Santos izlazi sam pred gol Tuzle City, ali Fejzić sjajno brani. Željo je sasvim zasluženo stigao u vodstvo u 39. minuti. Santos je bio u duelu sa Nukićem koji u padu igra rukom, a glavni sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Semir Štilić. Tuzla prvi put prijeti u 43. minuti kada Karić šutira sa distance preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Željezničar u trećoj minuti nastavka dolazi do drugog gola. Štilić je ubacio iz kornera, Hodžić šutirao glavom, Fejzić odbio, a Gasal ubacio loptu u praznu mrežu. U 54. minuti Željo stiže do novog gola. Haračić je gurnuo za Gasala koji izlazi pred gol Tuzle i rutinski matira Fejzića.

U 60. minuti bilo je 4:0. Štilić se borio u kaznenom prostoru, lopta je pogodila u ruku defanzivca Tuzle, te je sviran novi penal za naš tim. Siguran je bio Santos.

Gosti u 76. minuti dolaze do pogotka. Nakon udarca glavom Bender brani, ali na loptu natrčava Smajlagić i pogađa za 4:1. U 83. minuti skoro ponovljena situacija. Mišić šutira, Bender uz stativu brani, a odbijenu loptu u gol posprema Veselinović. 

Štilić snažno šutira u 87. minuti, Brajlović paradom brani.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Borca. Susret u Novom Gradu počinje u 17:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Galić, Drina, Cocalić, Vego – Hodžić, Hajdarević – Gasal, Štilić, Santos – Haračić. Još su igrali: Beganović, Beća, Mekić.
Tuzla City: Fejzić – Nukić, Čeliković, Hrkač, Mehidić – Karjašević, Karić – Mešinović, Mišić, Kuzmanović – Coulibaly.