Fudbaleri Željezničara su u okviru 3. kola Premijer lige BiH savladali Borac sa 2:0.

U drugoj minuti Mekić sa 30 metara šutira visoko preko gola Borca. Dvije minute poslije Gasal gura za Krpića koji iskosa izlazi pred gol Borca, ali Mijatović brani. Mekić u 11. minuti daje dubinski pas za Krpić koji sa strane snažno šutira, Mijatović odbija u korner.

Još jednom Željo sjajno napada u 15. minuti. Amoah gura za Jašarevića koji probija po lijevoj strani, šutira, Mijatović ponovo brani. Krpić prijeti i u 24. minuti, nakon ubačaja iz kornera. Željo u 32. minuti opasno napada, Galićev ubačaj u posljednji trenutak ispred Ćosića izbacuje Mijatović. Ćosićev udarac iz 36. minute ide pored gola Borca.

Gosti prvi put prijete u 44. minuti kada Kvržić snažno iz voleja šutira, lopta ide malo pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Odmah u prvoj minuti Gasal šutira sa 16 metara, lopta se odbija malo pored gola. Željezničar je poveo u 47. minuti. Defanzivac Borca odbio je loptu na koju natrčava Nedim Mekić i šalje u mrežu gostiju.

U 51. minuti Jašarević ubacuje, a Gasal pogađa stativu. U 54. bilo je 2:0. Nedim Mekić je iskosa šutira i matirao sjajnog Mijatovića.

Agilni Mekić u 58. minuti hvata volej, Mijatović brani. Vranješev udarac iz 61. minute sigurno hvata Muftić. Amoah šutira u 67. minuti, Mijatović brani. Cortes u 72. minuti pogađa stativu našeg gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Željezničar: Muftić – Galić, Kosorić, Cocalić, Jašarević – Mekić, Rustemović – Gasal, Ćosić, Amoah – Krpić. Još su igrali: Beća, Biber, Haračić, Dubačkić, Turanjanin.

Narednu utakmicu Željezničar igra za sedam dana protiv domaćeg Posušja.