Fudbaleri Željezničara su u okviru uzvratne utakmice Kupa BiH savladali Radnik sa 2:0.

Za Želju od prve minute su igrali: Kjosevski – S. Stevanović, Kerla, Bogičević, Stanić – Blagojević, Marković – M. Stevanović, Zeba, Musa – Nikolić. Za Radnik su utakmicu počeli: Lučić – Zeljković, Franić, Bajić, Stojanović – Arnautović, Beširević – Okić, Đurić, Krsmanović – Obradović. Glavni sudac utakmice je bio Edin Jakupović, a pomoćnici Sreten Udovičić i Amer Macić.

U drugoj minuti Željo opasno prijeti. Musa je krenuo prema golu i snažno šutirao sa 20 metara, ali je Lučić sjajno odbranio i izbacio loptu u korner. Tri minute poslije dobra akcija Plavih, a u završnici udarac Markovića sa distance brani ponovo Lučić. U osmoj minuti Plavi su ponovo zaprijetili. Musa je povukao loptu, dodao na desnu stranu do M. Stevanovića koji se namješta na lijevu nogu, šutira, ali Lučić hvata loptu.

Veliku priliku u 11. minuti propušta Zeba. Blagojević je uposlio kapitena Zebu, koji iskosa izlazi pred gol Radnika, ali udarac odlazi pored gola. Narednu priliku Plavi ponovo imaju preke Zebe. Ovaj put u 26. minuti zeba je dobio loptu u kaznenom prostoru, lažnjakom se riješio Bajića, ali udarac odlazi uz samo stativu gostujućeg gola. Četiri minute poslije M. Stevanović prizemnim udarcem sa 20 metara prijeti, ali je Lučić bio na visini zadatka.

Zbog udarca u mišić i lakše povrede, Markovića je u 35. minuti zamijenio Radinović. U narednoj minuti Radnik prvi put prijeti. Slobodan udarac je izveo Franić, a njegov snažan udarac odlazi pored gola. Velika prilika za Željezničar ponovo u 39. minuti. Nikolić je sjajno proigrao Zebu koji izlazi pred gol Radnika, prebacuje Lučića, ali loptu je stigao Krsmanović i izbacio u aut. Dvije minute poslije M. Stevanović nakon dodavanja Radinovića šutira iskosa, ali Franić izbacuje loptu u korner. Nakon kornera Bogičević skače, šutira glavom, ali je Lučić uhvatio loptu.

Željo je bio sjajan u prvom dijelu, a još jednu odličnu priliku je imao Stanić koji je sa lijeve strane snažno šutira, a lopta je otišla preko prečke. U sudijskom vremenu je S. Stevanović zaradio žuti karton nakon igranja rukom. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Od prve minute drugog dijela je umjesto Okića igrao Ademović. Odmah u tridesetoj sekundi nastavka M. Stevanović ubacuje, a Blagojević glavom šutira u dobro postavljenog Lučića. U 53. minuti Radinović je dobio žuti karton. Blagojević u 59. minuti ubacuje iz kornera, Kerla i Bajić su bili u duelu, a lopta je otišla preko gola. Beširević u 66. minuti sa 20 metara šutira visoko preko gola. Arnautović je u 67. minuti dobio žuti karton. Minutu poslije Krsmanovića je zamijenio Peco. U 70. minuti Zebu je zamijenio Bekrić.

Grbavica je proključala u 72. minuti. Puno bolju igru su Plavi krunisali golom Steve Nikolića, nakon što mu je Blagojević glavom asistirao. Franić u 74. minuti šutira iz prekida pored našeg gola. U 80. minuti velika šansa za Želju. M. Stevanović je gurnuo za Bekrića, koji se rješava Franića, šutira pored golmana Lučića, ali ispred gola loptu izbacuje Zeljković. Ipak, dvije minute poslije tresla se mreža gostiju. M. Stevanović je dodao do Samira Bekrića koji sjajno pogađa gol Radnika sa ivice kaznenog prostora. U 84. minuti S. Stevanovića je zamijenio Boccaccini. Stanić je u 86. minuti zaradio žuti karton. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su tako Plavi sa ukupnih 4:2 savladali Radnik i plasirali se u polufinale Kupa BiH.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu u 15 sati. Protivnik na Stadionu Grbavica je ponovo ekipa Radnika.

POGLEDAJ GALERIJU