Fudbaleri Željezničara su u okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Sarajevom 2:2.

U šestoj minuti Zajmović postiže gol, ali je poništen zbog ranijeg ofsajda Krpića. U 13. minuti nakon ubačaja sa strane Rahmanović dobro skače, šutira glavom, ali Kjosevski izbacuje u korner. Nakon kornera Velkoski je iskosa mlako šutirao pored našeg gola.

Od 15. minute gosti su poveli. Rahmanović je ubacio, Pavić izbacio ga gol-linije, a odbijenu loptu u gol šalje Tatar. Hajdarević šutira u 20. minuti, Kovačević brani. U 22. minuti Plavi poravnavaju. Čurjurić je proigrao Pavića, ovaj ubacio za Zajmovića koji rutinski matira golmana Sarajeva. 

Krpić glavom šutira u 27. minuti, Kovačević sigurno hvata. U 33. minuti Krpić postiže gol, ali je poništen zbog ofsajda. U 40. minuti gosto ponovo dolaze do vodstva. Hebibović je probio po strani, ubacio, Kjosevski odbio, a lopta došla do Rahmanovića koji je posprema u naš gol. U posljednjoj minuti prvog dijela Blagojević šutira pored gola iz slobodnog udarca. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:2.

U 47. minuti Jazvić postiže gol, ali je treći put glavni sudija poništio pogodak Želje, ovaj put zbog prekršaja nad golmanom. Krpić ostavlja za Vranješa u 52. minuti, veznjak Plavih šutira preko gola. Stanojević u 58. minuti snažno šutira i pogađa prečku našeg gola, a odbijenu loptu Ahmetović glavom šalje proed gola.

Ahmetović iskosa snažno šutira u 60. minuti, Kjosevski brani. Sjajna šansa za Plave u 63. minuti. Pavić je ubacio, a Krpić šutirao glavom malo pored gola gostiju. U 72. minuti Grbavica je proključala. Blagojević je sjajno probio, ubacio, a Zajmović glavom pogodio za 2:2. U 87. minuti Sarajevo je imalo sjajnu priliku, Handžić je prebacio nakon kornera, a Adukor šutira preko gola sa pet metara.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv ekipe Tuzla City. Susret u Tuzli počinje u 19 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Rodin, Bogičević, Pavić – Hajdarević (Vranješ od 46.), Blagojević – Jazvić (Veselinović od 66.), Čurjurić (Arežina od 79.), Zajmović – Krpić.
Sarajevo: Kovačević – Hebibović, Mujakić, Dupovac, Pidro – Adukor, Stanojević – Tatar (Halilović od 57.), Rahmanović (Crepulja od 71.), Velkoski – Ahmetović (Handžić od 83.).
Žuti kartoni: Adukor, Rahmanović, Stanojević, Pavić, Pidro, Čurjurić, Vranješ, Bogičević