Fudbaleri Željezničara su u okviru 1/8 finala Kupa BiH savladali Goražde sa 3:0.

Blagojević u 14. minuti šutira iskosa pored našeg gola. Plavi su u 12. minuti postigli gol, Miletić je pogodio na asistenciju Štilića, ali je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije. Minutu poslije Vrhovac glavom šutira pored gola. A. Zec u 29. minuti pokušava sa vrha kaznenog prostora, Karačić sigurno brani. Goražde prijeti u 30. minuti, udarac Hrelje glavom odlazi pored našeg gola. U sudijskom vremenu Štilić ubacuje, Miletić glavom šutira u dobro postavljenog Karačića. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 53. minuti odlična prilika za Želju. Štilić gura za E. Zeca koji iskosa šutira, Karačić brani, a odbijenu loptu A. Zec iz duela ne uspijeva dobro zahvatiti. Oković iskosa šutira u 64. minuti, Fejzić siguran. U narednom napadu Šehić je ubacio s lijeve strane, E. Zec šutirao u padu malo pored gola gostiju.

Plavi su poveli u 65. minuti. Veselinović je ubacio, E. Zec sjajno šutira glavom, Karačić odbio, a u nastavku akcije Bojo se lijepo namjestio i iskosa šutirao za vodstvo Želje. Dvije minute poslije Štilić izlazi pred gol Goražda, lucidno prebacuje golmana, ali lopta pogađa prečku.

U 72. minuti bilo je 2:0. Bekrić je ubacio sa strane, a Vrhovac glavom pogodio za 2:0 i svoj prvijenac u dresu Želje. Bojo je u 76. minuti ubacio sa strane, lopta pogodila u ruku defanzivca gostiju, a glavni sudija pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Luka Juričić. U 84. minuti Veselinović šutira sa pet metara, Karačić sjajno brani.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Veleža. Susret u Vrapčićima počinje u 17 sati uz direktan prenos na Areni Sport.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stevanović (Blažević od 81.), Ikić, Miletić, Šehić – Vrhovac, Bojo – Subašić (Veselinović od 57.), Štilić (Bekrić od 71.), A. Zec (Juričić od 58.) – E. Zec (Hajrić od 71.).
Goražde: Karačić, Dučić, Jazvin (Oković od 17.), Tatar, Hrelja (Galešić od 73.), Blagojević (Salanović od 73.), Danilović, Islamagić (Guzijan od 80.), Đoković (Ferhatović od 80.), Mihajlović, Velić.
Žuti kartoni: Karačić