Faruk Duraković, Hamza Gasal, Omar Beća, Nikola Miličević, Ađlan Karalić i Faris Bajramović potpisali su stipendijske i amaterske ugovore sa FK Željezničar.

Juniori Željezničara su jesenji prvaci i trenutno prvi na tabeli sa dva boda prenosti u odnosu na Slobodu. Plavi predvođeni Omerom Joldićem igraju dobru sezonu, a nagrada je stigla za šest fudbalera koji su potpisali stipendijske ili amaterske ugovore.

IMG 0505

Foto: Armin Herić, www.fkz.ba

Faruk Duraković rođen je 5. septembra 2002. godine. Bivši pionirski, kadetski, a sadašnji juniorski reprezentativac igra na poziciji veznog fudbalera. Na Grbavici je od 2011. godine. Hamza Gasal rođen je 16. decembra 2002. godine u Travniku. Krilni fudbaler je od 2018. godine član Omladinske škole FK Željezničar. Vezni igrač Omar Beća rođen je 1. januara 2002. godine. Prošao je nekoliko selekcija naše Omladinske škole, a također i nekoliko selekcija reprezentacije BiH.

Golman Nikola Milićević je u Omladinsku školu stigao 2013. godine, a rođen je 13. aprila 2002. godine. Prošao je skoro sve omladinske selekcije, a sa nekima osvajao i državne titule prvaka. Još jedan veznjak, Ađlan Karalić koji je rođen 2. jula 2002. godine, također je potpisao ugovor, a u dresu Plavih je od 2016. godine. Faris Bajramović je prošle godine stigao iz konjičkog Igmana. Rođen je 25. decembra 2001. godine i igra na poziciji centralnog defanzivca.

IMG 0508

Foto: Armin Herić, www.fkz.ba