U Plavom salonu na Stadionu Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili predsjednik Kluba, Nihad Selimović, te šef stručnog štaba, Amar Osim.

– Svi ste manje-više upoznati sa situacijom u klubu u proteklom periodu odnosno sa podnošenjem ostavki kompletnog rukovodstva kluba, te zateknutog stanja kojeg smo preuzeli. Neću mnogo pričati o prošlosti izuzev stvari koje se tiču primopredaje. Mi nismo još preuzeli svu dokumentaciju, nadam se da ćemo to uraditi u toku ove sedmice. Svi ste upoznati da je bila dosta teška situacija, da je blokiran račun, da su mnoge stvari iz prethodnog perioda došle na naplatu. Mi smo uspjeli odblokirati račun, odnosno svi računi kluba su operativni, u prethodnom periodu smo vršili određena plaćanja i nadam se da ćemo to dovesti u neko normalno stanje odnosno da klub može nesmetano da radi.

– Kada su u pitanju projekti, intenzivno radimo na kompletiranju dokumentacije za nastavak projekata, te se nijednog momenta neće odstupiti sa izgradnjom infrasturkutre. Tu su pitanja vezana za igrače, napravljeni su određeni raskidi ugovora, o tome će više pričati šef stručnog štaba. Da bismo krenuli u pravljenje ekipe morali smo prvo riješiti postojeće stanje. Šef stručnog štaba će vam više o tome reći, a mi kao Uprava stojimo tu na raspolaganju za eventualna pitanja. Danas je prozivka ekipa, naša ekipa već krajem sedmice odnosno petak odlazi u Međugorje, a po završetku tih priprema se odlazi u Antaliju. Dogovrene su i kvalitetne utakmice, nadamo se da ćemo već potpuno spremni dočekati nastavak prvenstva. 

– Kada je u pitanju sportski direktor odnosno menadžer ekipe, taj dio će biti prepušten Amaru Osimu tako da će se on pitati za cijeli sportski segment, dodao je Selimović i nastavio. Primarni cilj je izlazak u Evropu, o tome nema kalkulacija, moramo biti svjesni situacije i bodovnog zaostatka. U svakoj utakmici moramo ići na pobjedu, to su stvari koje ne zavise od nas, ako nam se ukaže prilika za nešto više, mi ćemo to iskoristiti.

Predsjednik je za kraj kazao da će klub nastaviti sa infrastrukturnim projektima, te da će se uskoro kompletirati dokumentacija za natkrivanje istočne tribine.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba