U hotelu Garden City u Konjicu, uz strogo poštivanje mjera zaštite te važećih naredbi Kriznog štaba Federacije BiH i uz reduciran broj gostiju i zvanica, održala se redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati odabrali novo rukovodstvo Kluba.

Redovna sjednica Skupštine počela je minutom šutnje za preminulog predsjednika Kluba, Admira Džubura. U uvodu je usvojen Dnevni red s devet tačaka za današnju sjednicu i Zapisnik o prošloj sjednici, a prisustvovala su 42 delegata. Po drugoj tačci Dnevnog reda, delegat Adnan Džindo je prezentovao potencijalni modalitet funkcionisanja Kluba u budućem periodu koji je pripremao s grupom delegata proteklih šest mjeseci. O modelu su još govorili delegat Goran Rokvić i član Nadzornog odbora Senaid Topuz. Osnov modaliteta je otvaranje puta prema strateškom partneru uz maksimalnu zaštitu imovine FK Željezničar i svih simbola Kluba. Delegati su usvojili prijedlog modela i odabrali članove radne grupe koji će raditi na razradi modela i promjeni Statuta.

Uslijedila je tačka Dnevnog reda koja se ticala izvještaja o radu Upravnog odbora, a izvještaj je prezentovao član UO, Nazif Hasanbegović. Nakon toga je predsjednik Nadzornog odbora, Damir Ablaković, iznio informacije u proteklom radu Nadzornog odbora.

Po narednoj tačci Dnevnog reda razmatralo se imenovanje novog predsjednika i novih članova Upravnog odbora. Prisutnim se obratio potpredsjednik Kluba, Jasmin Badžak, koji je govorio o proteklom vremenu i predložio Samira Cerića za novog predsjednika. Potom se Cerić video linkom iz Londona obratio delegatima Skupštine.

Nakon obraćanja putem video linka, delegati su glasali, a Samir Cerić je izabran za novog predsjednika Kluba. Upravni odbor sačinjavat će Jasmin Badžak kao potpredsjednik, Nazif Hasanbegović, Selen Balić, Daver Balić, Kenan Ademović i Fuad Zukić, Dino Husak-Osmanović i Sam X. Li.

Naredna tačka Dnevnog reda današnje sjednice ticala se programa obilježavanja 100 godina postojanja Kluba. Na kraju sjednice odabrana su nova tri člana Skupštine FK Željezničar koja će popuniri ispražnjena mjesta.

Mi smo Željini, Željo je naš!

POGLEDAJ GALERIJU