Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Slobodom 1:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Memija, Kosorić, Bogičević, S. Stevanović – M. Stevanović, Blagojević, Radinović, Križman – Nikolić, Lendrić. Gosti iz Tuzle su počeli u sastavu: Pirić – Efendić, Škahić, Kostić, Lazevski – Stjepanović, Mehmedagić, Fatić, Veselinović, Subić – Krpić.

Već u četvrtoj minuti Željo prijeti. Nakon što je oduzeo loptu, Blagojević je dodao do Lendrića čiji udarac odlazi preko gola gostiju. Narednu priliku na utakmici bilježimo tek u 21. minuti. Nakon što je fauliran, Blagojević je i izveo slobodan udarac, ali njegov udarac je otišao preko gola Pirića. Minutu poslije ponovo Blagojević šutira sa distance, ovaj put je Pirić morao intervenisati, te je uhavtio loptu.

S. Stevanović je u 31. minuti zaradio žuti karton. Pet minuta poslije velika prilika za našu ekipu. Lendrić je ukrao loptu defanzivcu gostiju, dodao do Križmana koji sa sedam metara šutira, ali na gol-liniji loptu izbacuje Škahić. U 41. minuti dobra akcija Želje, S. Stevanović je sjajno prošao po strani, ubacio, ali Efendić iz pomoć Pirića uspijeva otkloniti opasnost. Dvije minute poslije ponovo sjajna prilika za Želju. S. Stevanović je nakon sjajno prodora uposlio Lendrića kojeg u posljednji trenutak blokira Škahić. U posljednjoj minutu prvog dijela M. Stevanović je sa strane ubacio, Križman najbolje skočio, šutirao glavom, ali njegov pokušaj pogađa vanjski dio prečke. Na poluvrijeme se otišlo sa početnim rezultatom 0:0.

U drugoj minuti drugog dijela nakon dobrog prodora i duela sa Lazevskim Memija je pao u kaznenom prostoru, ali glavni sudija, Ognjen Valjić, svirao je simuliranje Memije te mu pokazao žuti karton. U redovima gostiju je u 54. minuti Stjepanović zamijenio Ordagića. U 62. minuti je Radinovića zamijenio Šećerović. Igrala se 65. minuta kada je Željo poveo. Nakon udarca Lendrića Efendić je blokirao loptu u korner. Blagojević je izveo korner, M. Stevanović šutirao, a Ivan Lendrić skrenuo loptu u mrežu gostiju. Od 67. minute Zec je igrao umjesto Veselinovića.

Šećerović u 71. minuti hvata volej, ali udarac iz velike udaljenosti odlazi pored gola. U 77. minuti je Nikolić dobio žuti karton. Dvije minute poslije je i Todorović zaradio žuti karton. Bekrić je u 81. minuti ušao u igru umjesto Križmana. Sedam minuta prije kraja, M. Stevanović ubacuje, a Lendrićev udarac glavom brani Pirić. U 85. minuti je Sloboda poravnala rezultat. Fatić je ubacio sa strane, a Sulejman Krpić glavom matirao golmana Kjosevskog. U 90. minuti Blagojević ubacuje, a sa prve stative glavom šutira preko gola Lendrić. U posljednjem napadu Zec je izašao sam pred naš gol, ali je Kjosevski sjajno odbranio. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su Željo i Sloboda remizirali 1:1.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra 19. novembra protiv Viteza. Susret u Vitezu počinje u 13 sati.

POGLEDAJ GALERIJU