Fudbaleri Željezničara su u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Krupom 1:1.

Prvu priliku Plavi su imali u šestoj minuti. Nakon kornera i gužve, Zec iz blizine makazicama pokušava, ali Kutić hvata loptu. U narednoj akciji je Željo poveo. Zec je sjajno proigrao Krpića koji iskosa šutira i matira golmana gostiju.

Čurjurić ubacuje iz kornera u 11. minuti, Bakrač skače i šutira glavom, ali pogađa prečku. Crnov u 17. minuti šutira iz slobodnog udarca, Kjosevski boksuje. Blagojević u 22. minuti upošljava Hajdarevića koji je u posljednji trenutak izblokiran ispred gola Krupe. Tri minute poslije Blagojević šutira sa distance, lopta odlazi pored gola.

U 26. minuti navijači su se još jednom prisjetili i oprostili od Irema Karišika, tragično preminulog našeg navijača.

Čurjurić mlako šutira pored gola u 36. minuti. U 45. minuti odlična kontra gostiju, a u završnici na udarac Dujakovića kasni Koljić. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom našeg tima od 1:0.

Čurjurić tuče lijevom nogom u 50. minuti, ali lopta odlazi malo pored gola gostiju. Minutu polsije Stevanovića iskosa sa 25 metara šutira pored gola. Blagojević u 56. minuti šutira iz slobodnog udarca, lopta odlazi malo preko gola. Minutu poslije Hajdarević sa 20 metara hvata volej, lopta odlazi preko gola.

I u 58. minuti su Plavi prijetili. Ovaj put udarac Zeca iskosa odlazi pored gola. Nakon ubačaja Dujakovića, Koljić šutira glavom u vanjski dio mreže našeg gola. Čurjurić u 64. minuti pokušava sa 25 metara, Kutić odbija u korner. Nakon kornera Stevanović šutira preko gola.

Narednu priliku smo vidjeli u 66. minuti Zec je ubacio, Krpić glavom šutira, a Kutić lijepom paradom uhvatio loptu. Gosti su poravnali u 69. minuti. Milanović je gurno za Koljića, ovaj iskosa šutirao i pogodio za 1:1. 

Vranješ u 80. minuti griješi, gosti izvode sjajnu kontru, a udarac Marića fenomenalno brani Kjosevski. Tri minute poslije nevjerovatan promašaj Crnova kada sam sa deset metara je promašio prazan gol. U 90. minuti Zec šutira snažno iskosa, Kutić odlično brani. U drugoj minuti sudijske nadoknade Zec glavom šutira i pogađa prečku.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Širokog Brijega. Susret na Pecari počinje u 20 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Bakrač, Bogičević, Pavić – Hajdarević, Blagojević (Arežina od 80.)- Zec, Čurjurić (Vranješ od 72.), Zajmović (Veselinović od 68.) – Krpić.
Krupa: Kutić – Nikodijević, Makitan, Puzigaća, Maksimović – Handžić (Marić od 78.), Milanović – Marjanović (Redžić od 34.), Dujaković, Crnov – Koljić (Aganspahić od 90.).
Žuti kartoni: Handžić, Makitan, Bakrač, Milanović, Hajdarević, Kutić,