Fudbaleri Željezničara su u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa domaćim Vitezom 1:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Graovac, Bogičević, Osmanković, Stanić – Elsner, Blagojević – Zakarić, Kajkut, Zeba – Ubiparip. Za domaće su počeli: Tirić – Stanić, Brekalo, Tipurić, Novak – Vuković, Šantić – Livaja, Karić, Peko – Zukić.

U sedmoj minuti Blagojević gubi loptu, a potom Vuković iskosa izlazi pred naš gol i šutira pored gola. Šest minuta kasnije Plavi prvi put prijete. Kajkut je ostavio za Ubiparipa koji šutira sa 20 metara malo preko gola domaćih. U 17. minuti je Brekalo dobio žuti karton nakon prekršaja nad Kajkutom. Minutu poslije je požutio i Novak nakon starta nad Zebom.

Elsner je dobio žuti karton u 23. minuti. U 24. minuti su domaći poveli. Nakon ubačaja sa strane Ivan Livaja se ubacio i glavom pogodio našu mrežu. U 36. minuti je Karić dobio žuti karton zbog simuliranja. Tri minute poslije dobra šansa za Plave. Zakarić je ubacio sa strane, Ubiparip šutirao, ali je Tirić odlično odbranio. U narednoj minuti lopta se odbija do Zebe koji nekako uspijeva špicem šutirati, ali lopta ide preko gola. U sudijskom vremenu Zakarićev udarac blokira Tipurić. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Viteza od 1:0.

Od prve minute nastavka Blagojevića je zamijenio Hajdarević, a kod domaći Đerić je zamijenio Peku. U 49. minuti Ubiparip dobro ubacuje, a Elsner sa deset metara šutira iz voleja preko gola. Dvije minute poslije je Stanić zaradio žuti karton.

Željo je poravnao u 58. minuti. Stanić je lijepo povukao loptu, odigrao do Voje Ubiparipa koji sa 20 metara sjajno šutira i pogađa za veliko slavlje naših navijača. U narednoj minuti velika prilika za preokret, Graovac je sjajno probio, ubacio, a u posljednji trenutak ispred Kajkuta loptu izbacuje Tipurić. Dvije minute poslije ogromna prilika za Želju. Stanić je sjano šutirao, Tirić odbranio, na odbijenu loptu je natrčao Zakarić ubacio, a Kajkut sa pet metara šutirao pored gola.

U 62. minuti je Livaju zamijenio Miletić. Karić je u 69. minuti šutira sa distance pored našeg gola. Minutu poslije je Zakarića zamijenio Zec. U narednom napadu Ubiparip šutira sa distance, ali pored gola. Golman Tirić je zbog odugovlačenja zaradio žuti karton. Potom je i Stanić nakon nekoliko dobrih poteza iskosa šutirao, ali je Tirić sigurno uhvatio.

Dedet minuta prije kraja je Žerić ušao u igru umjesto Elsnera. Mamić je zamijenio Zukića u istoj minuti. Hajdarević je u 88. minuti zaradio žuti karton. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Slijedi nam reprezentativna pauza, a narednu utakmicu Željezničar igra s Borcem. Susret u Banjaluci se igra 19. novembra od 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU