Fudbaleri Željezničara su u okviru prve utakmice polufinala Kupa BiH remizirali sa Slobodom 0:0.

U 14. minuti prva prilika za goste i to dobra. Bekić je uhvatio volej na 15 metara od gola, ali je Kjosevski sjajnom paradom izbacio loptu. Minutu poslije Lazevski sa distance šutira daleko od našeg gola. Graovac u 20. minuti sa 30 metara šutira visoko preko gola Slobode. U 32. minuti Vranješ ubacuje, Graovac glavom šutira pored gola.

Dobra kontra u 37. minuti za goste. Bekić je proigrao Todorovića koji šutira sa 20 metara, ali Kjosevski i ovaj put spašava naš gol. U 46. minuti dobra situacija za naš tim. Vranješ je šutirao iz slobodnog udarca, Muminović odbio, a u gužvi ispred gola niko od Plavih nije uspio snažnije šutirati. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Sjajna situacija za Plave u 47. minuti. Nakon kornera lopta dolazi do Vranješa čiji udarac blokiraju defanzivci Slobode ispred linije. Najbolja prilika za Želju u 64. minuti. Nakon udarca Zakarića i odbrane Muminovića, lopta se odbila ispred gola gdje su dva fudbalera Plavih šutirali, ali Muminović na gol-liniji hvata loptu.

Vranješ je sa 30 metara iz slobodnog udarca šutirao u 70. minuti, a Muminović odbio u korner. Blagojević je pokušao iz slobodnog udarca u 74. minuti, ali Muminović je bio siguran. U narednoj minuti odlična situacija za goste, ubačaj Terzića je prošao malo ispred našeg gola.

Zajmović je u 84. minuti došao do lopte, riješio se jednog čuvara potom snažno šutira, ali lopta odlazi malo pored gola. U sudijskom vremenu je Graovac probao sa distance, ali lopta je zatresla samo spoljni dio mreže. Do kraja se rezultat nije mijenjao, revanš susret se igra za sedam dana.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Sarajeva. Utakmica na Koševu se igra u 16:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Hadžić, Osmanković, Graovac, Mehremić – Modić, Šabanadžović (Blagojević od 58.)- Zakarić, Vranješ, Ramović (Crnov od 10. (Zajmović od 78.) ) – Kajkut.
Sloboda: Muminović – Terzić, Škahić, Ignjatović, Lazevski – Rustemović, Grahovac (Salihović od 90.)- Todorović, Osmanagić (Mijić od 77.), Husić – Bekić (Smajić od 46.).
Žuti kartoni: Rustemović, Vranješ,