Fudbaleri Željezničara su u okviru 15. kola Premijer lige BiH remizirali sa Posušjem 1:1.

U trećoj minuti Boban sa distance šutira pored gola. U 11. minuti Ćosić ubacuje, Krpić glavom šutira, a Marko Galić brani. Minutu poslije Boljević šutira, Marko Galić ponovo hvata. Udarac Rozića iz 25. minute lako hvata Muftić.

Posušje je povelo u 33. minuti. Kamenar je izveo slobodan udarac sa 25 metara i pogodio našu mrežu. Haračić u 40. minuti iskosa šutira preko gola gostiju. U 43. minuti sjajna šansa za Plave, Mekić je ukrao loptu, potom šutirao sa 16 metara, lopta ide malo pored gola Posušja. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Drljo opasno prijeti u 46. minuti, njegov udarac sa 16 metara odlazi malo pored gola gostiju. U 68. minuti velika prilika za Posušje, Mandić je istrčao kontru, izašao pred Muftića i šutirao pored gola. Minutu poslije Boljević šutira u dobro postavljenog Marka Galića.

Galić ubacuje u 81. minuti, Krpić glavom šutira pored gola. U 94. minuti Željo je poravnao. Boljević je ubacio iz kornera, a Selimović glavom pogodio.

Željezničar: Muftić – Galić, Kosorić, Selimović, Ćosić – Biber, Mekić, Drljo, Boljević – Haračić, Krpić. Još su igrali: Štilić, Amoah, AlJaber, Šabić

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Tuzle City. Susret na Tušnju počinje u 13:30 sati.