Fudbaleri Željezničara su u okviru 26. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Radnikom 1:1.

Prvi udarac bilježimo u 14. minuti kada je Vušurović mlako šutirao sa 18 metara, a Erić sigurno uhvatio. U narednoj minuti Željo dolazi do vodstva. Zec je iskosa snažno šutirao, Bilobrk odbranio, a na odbijenu loptu je natrčao Semir Štilić i pogodio mrežu Radnika. 

Subašić u 23. minuti šutira sa distance, Bilobrik dobro brani. Dvije minute poslije Štilić ubacuje, Zec glavom šutira, potom Miletić glavom zahvaća loptu, ali defanzivci Radnika izbacuju iz peterca. Do kraja prvog dijela bilježimo još jedan opasan ubačaj Milićevića kada je lopta prošla kroz peterac domaćih. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Jelić iskosa u 49. minuti snažno šutira, lopta ide malo pored našeg gola. Radnik do poravnanja dolazi u 59. minuti. Vušurović je ubacio, Erić odbio, a Popara smjestio loptu u našu mrežu. 

Željo je u 83. minuti propustio dobru priliku, Milićević je ubacio, a Lendrić s prve stative šutirao pored gola. U 87. minuti Popara je ubacio iz kornera, a Jelić glavom šutirao preko našeg gola.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Olimpika. Susret na Grbavici počinje u 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Blažević (Lendrić od 71.), Miletić, Ikić, Milićević – Čeliković, Subašić (Mujezinović od 85.), Štilić – Ramović (Bojo od 80.), Veselinović (Bekrić od 71.), Zec (Juričić od 71.).
Radnik: Bilobrk – Filipović, Simonović, Vasić, Mekić, Popara (Đurić od 87.), Milenković (Gogić od 72.), Jelić, Huseinbašić (Motika od 52.), Vušurović, Šubert.
Žuti kartoni: Subašić, Blažević, Ikić,