Prvotimci FK Željezničar, Miroslav Stevanović, Sandi Križman i Kerim Memija, zajedno su sa predstavnicima klupskog menadžmenta posjetili proizvodni pogon kompanije Voćar promet iz Zvornika koja je u vlasništvu sponzora našeg Kluba, Adriatic Group.

Delegacija Kluba posjetu je iskoristila da se upozna sa procesom nastanka proizvoda domaćeg brenda Natura, koji je za vrlo kratko vrijeme postao jedan od najprodavanijih brendova u Bosni i Hercegovini, te najprodavanijih brend u kategoriji konzerviranih artikala iz zemalja Jugoistočne Evrope na teritoriju EU.

– Kao igrač Željezničara koji dolazi iz Zvornika, izuzetno sam ponosan na uspjeh naše domaće kompanije Voćar promet. Proizvodi kiselih salata i ajvara su me oduševili, te je moja zimnica uz Natura proizvode spremna, izjavio je prvotimac FK Željezničar, Miroslav Stevanović.

– Čast nam je ugostiti ovako respektabilan klub i perspektivne igrače iz FK Željezničar. Bitno je da mladi i uspješni ljudi pružaju podršku domaćoj proizvodnji i domaćim proizvodima kao što je naša Natura, izjavio je direktor firme Voćar promet, Ahmed Hublić.

Kompanija Voćar promet bavi se preradom voća i povrća po tradicionalnoj domaćoj recepturi. Proizvodi pod brendom Natura mogu se pronaći kako na domaćem tako i na tržištu Evropske unije. Ono što posebno ističe Naturu je činjenica da se sirovine za preradu isključivo nabavljaju od domaćih poljoprivrednika te stoga Natura s ponosom nosi slogan “100% prirodno, 100% domaće“. Najpoznatiji Natura proizvod je kiseli krastavac kornišon, a pored kornišona Kompanija proizvodi i razne vrste kiselih paprika, kiselih salata, ajvara, te slatki program marmelada, pekmeza i džemova.

POGLEDAJ GALERIJU