Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru prve utakmice polufinala Kupa BiH poraženi od Slobode sa 2:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Bogičević, Kosorić, Kramarić – Zahirović, Blagojević, Bekrić, M, Stevanović, Memija – Lendrić.

Fudbaleri Slobode su već u drugoj minuti došli do vodstva. Nakon ubačaja Sulejman Krpić je ostao sam u kaznenom i glavom matirao Kjosevskog. Samo dvije minute poslije velika prilika za Želju. Lendrić se izborio za loptu, Bekrić povukao i uposlio ponovo Lendrića koji je izašao pred golmana gostiju, ali nije uspio pogoditi mrežu Tuzlaka.

Nakon nekoliko poluprilika, u 27. minuti Željo prijeti preko brzonogog Memije, ali se rezultat nije mijenjao. Blagojević je sjajno povukao loptu u 34. minuti, ali njegov udarac odlazi pored gola. Do kraja prvog dijela je još Bekrić zaprijetio udarcem sa 25 metara u 45. minuti, te Krpić u sudijskom vremenu.

U drugoj minuti drugog dijela je Ivetić šutira preko našeg gola. Grbavica je proključala u 61. minuti. Lendrić je izašao pred golmana gostiju, potom uposlio M. Stevanovića koji asistira Jadranku Bogičeviću za poravnanje rezultata. D. Sadiković je zamijenio Blagojevića.

Sjajna prilika u 66. minuti. Nakon duge akcije se Bekrić oslobodio svog čuvara i sa 20 metara gađao gol gostiju, ali je Muminović odlično odbranio. Dvije minute poslije Ivetić odlično šutira iskosa, ali je stativa spasila naš gol. U 70. minuti Sloboda ponovo dolazi do vodstva. Još jednom nakon prekida odbrana Plavih loše reaguje, a Ivan Kostić pogađa.

Igrala se 72. minuta kada Ordagić upošljava Ahmetovića čiji udarac odlazi preko gola. Umjesto Kramarića u igru je ušao Mujagić. Tri minute prije kraja iz dobre pozicije Lendrić šutira po sredini gola. U 90. minuti je Bekrić je šutira snažno preko gola kada se našao pred golom Slobode. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Revanš je na rasporedu sedam dana kasnije na Tušnju, dok narednu utakmicu Željo igra u subotu protiv Travnika.

POGLEDAJ GALERIJU