Fudbaleri Željezničara su u okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Borca sa 3:0.

U šestoj minuti Ziljkić šutira sa distance preko našeg gola. U devetoj minuti domaći dolaze u vodstvo. Nakon dubinskog pasa Saaša Kajkut izlazi sam pred naš gol i precizno pogađa nebranjeni dio mreže. Alispahić u 16. minuti šutira iz slobodnog udarca, Lučić hvata. U 24. minuti lijepa akcija Plavih, u završnici Bojo šutira sa 20 metara lijevom nogom, lopta odlazi preko gola.

Ponovo Ziljkić prijeti u 28. minuti, ali i ovaj put njegov pokušaj odlazi preko našeg gola. Sadiković u 34. minuti dobro ubacuje, Krpić još bolje skače i šutira, ali lopta odlazi tik pored stative. Udarac Vranješa u posljednjoj minuti prvog dijela sigurno hvata Erić. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Veselinović u 62. minuti ubacuje iz kornera, a Sipović glavom šutira preko gola. Osam minuta kasnije Štilić ubacuje iz kornera, a E. Zec iz duela šutira glavom pored domaćeg gola. Minutu ranije E. Zec je iskosa bio u dobroj situaciji, ali je u posljednji trenutak Janičić izbacio u korner.

U 86. minuti bilo je 2:0. Slična situacija kao i kod prvog gola, ovaj put Marko Mirić izlazi pred gol i postiže drugi gol za svoj tim. U 88. minuti Štilić se namjestio i šutirao, ali defanzivac domaćih u posljednji trenutak blokira. U narednom napadu Sipović snažno šutira, lopta odlazi malo pored gola Borca. U sudijskom vremenu Vujaklija iz blizine šutira, Erić dobro brani u korner. Nakon kornera postavljen je konačan rezultat. Lopta je stigla na drugu stativu do Jovanovića koji je bio usamljen i volej udarcem zatresao našu mrežu. U posljednjoj minuti E. Zec lijepo prihvata loptu u kaznenom prostoru, okreće se i šutira, ali lopta odlazi preko gola.

Narednu utakmicu Željezničar igra 19. oktobra protiv Mladosti. Susret na Grbavici počinje u 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović, Sipović, Osmanković (Veselinović od 46.), Pavić – Sadiković, Alispahić – Ramović (Zajmović od 76.), Bojo, E. Zec – Krpić (Štilić od 64.).
Borac: Lučić – Dujaković, Jovanović, Janičić, Ćosić – Radulović, Milutinović – Crnov (Mirić od 83.), Vranješ, Ziljkić – Kajkut (Vujaklija od 87.).
Žuti kartoni: Kajkut, Alispahić, Osmanković, Pavić, Dujaković,
Strijelci: Kajkut (9.), Mirić (86.)