Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaću Zvijezdu sa 2:1. 

U šestoj minuti domaći su poveli. Stojanov je iskoristio ubačaj i matirao Antolovića. Pet minuta poslije su Plavi poravnali rezultat. Čolić je ubacio loptu iz auta, a Đelmić volej udarcem savladao domačeg golmana. U 21. minuti je Diatta šutirao preko gola.

Stojanov je u 29. minuti pokušao sa strane, ali je Antolović bio siguran. Sedam minuta poslije ponovo su domaći prijetili nakon prekida, ali nije bilo opasnosti po naš gol. u narednom napadu Bajić loše šutira. Četiri minute prije kraja Diatta je šutirao, a Antolović odbranio.

U sedmoj minuti nastavka odlična prilika za Želju. Đelmić je prošao i šutirao, golman Zvijezde odbio loptu na koju je zakasnio Bajić. Potom je uslijedila lošija igra na obje strane. U 78. minuti su naši fudbaleri tražili najstrožiju kaznu nakon što je Memija srušen, ali se glavni sudija nije oglašavao. Dvije minute poslije Diatta glavom pokušava, ali je Antolović ponovo bio na visini zadatka.

I kada su svi očekivali neriješen rezultat, Benjamin Čolić je sa 20 metara odličnim udarcem pogodio nebranjeni dio Zvijezdinog gola. U posljednjoj minuti je Bajić imao priliku, ali nije pogodio.

POGLEDAJ GALERIJU