FOTO: Predstavnici Kluba odali počast Hukiću i Verlaševiću

Delegacija našeg Kluba predvođena direktorom Mirsadom Šiljkom i šefom struke Admirom Adžemom, odala je počast na mjestu ukopa legendi bosanskohercegovačkog fudbala Mustafi Hukiću i bivšem fudbaleru našeg Kluba Nedžadu Verlaševiću.

Željezničar danas od 16 sati gostuje u Tuzli kod domaće Slobode, a Plava ekspedicija u grad soli je stigla jutros. Delegacija Kluba je jutros odmah posjetila mjesto ukopa i odala počast Mustafi Hukiću i Nedžadu Verlaševiću.

Mustafa Hukić je igračka legenda Slobode za koju je sakupio 281 zvanični nastup. Pored Slobode nastupao je za Osijek, američki San Jose i Adanaspor iz Turske. Po okončanju igračke karijere bio je pomoćnik selektoru A reprezentacije Fuadu Muzuroviću. Hukić je 1999. godine tragično poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Lukavca.

Nedžad Verlašević je svoju karijeru počeo u Slobodi, a u sezoni 1986/1987 nosio je dres našeg Kluba. Također, Verlašević je kratko vodio našu ekipu sa klupe. Popularni Smajo zauvijek nas je napustio 2001. godine od posljedica srčanog udara.

POGLEDAJ GALERIJU