FOTO: Predstavljeno sedam kadeta FK Željezničar

U hotelu Europe predstavljeni su kadeti Plavih, Amar Beširević, Anel Šabanadžović, Amir Velić, Kemal Mujarić, Kenan Delić, Semir Dacić i Aldin Šehić.

U hotelu Europe prije predstavljanja novog šefa stručnog štaba FK Željezničar, Miloša Kostića, predstavljeno je sedam kadeta našeg Željezničara. Prisutnima su se obratili direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, šef Omladinskog pogona, Bakir Šerbo, te Anel Šabanadžović.

– Ovo je jedan svečani trenutak i mogu reći historijski. Predstavit ćemo vrlo bitno igrače. Omladinska škola je veoma bitna za klub. Ova škola je izbacila mnoge igrače što sada igraju u reprezentaciji i u evropskim klubovima. Fokus kluba će i dalje biti na fudbalerima iz našeg omladinskog pogona, kazao je Mirsad Šiljak.

– Ovo predstavlja samo jedan logičan slijed u orijentaciji kluba koji traje kontinuirano već duže vrijeme. Ja kao šef i ostali treneri veoma smo ponosni na sve postignute rezultate u posljednjih nekoliko godina. Najbolji pokazatelj našeg rada je broj igrača koji su proistekli iz tog rada. Danas je sa nama sedam momaka koji su svojim predanim i vrijednim radom skrenuli pažnju stručnjaka iz kluba, rekao je Bakir Šerbo.

– Prvo bih se u ime saigrača želio zahvaliti na ukazanom povjerenju. Ovo je velika stvar i ovo će nam biti podsticaj za bolji rad, istakao je Anel Šabanadžović.

Beširević igra na poziciji lijevog beka, Šehić na poziciji desnog beka. Velić je centralni defanzivac, a Šabanadžović, Dacić i Delić su centralni vezni fudbaleri. Mujarić je krilni fudbaler.

Podsjetimo, Beširević, Šabanadžović i Velić su branili boje državnog dresa na proteklom kadetskom Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

POGLEDAJ GALERIJU