Predpioniri našeg Željezničara, koji su prije nekoliko dana osvojili pehar prvaka Omladinske lige Kantona Sarajevo, danas su ugošćeni u Plavom salonu.

Predpioniri, mladići rođeni do 2002. godine, su superiorno osvojili Omladinsku ligu KS, a sa klupe ih je predvodio nekadašnji kapiten Plavih, Omer Joldić.

Ekipa je danas ugošćena na Stadionu Grbavica gdje ih je dočekao direktor Kluba, Mirsad Šiljak i komesar za bezbjednost, Dino Pekić. Uz odličnu atmosferu predpioniri su se družili, razgovarali i fotografisali sa brojnim peharima u Plavom salonu, te su poslije obišli i stadion.

Zajedno sa fudbalerima je bilo i nekoliko trenera iz našeg omladinskog pogona, Šehović, Mekić i Žerić. Generaciju predpionira koji su osvojili titulu čine: Nikola Miličević, Adnan Avdić, Almin Koristović, Halid Džanko, Amar Drina, Sanjin Gušo, Faruk Duraković, Midhatt Novalić, Adin Memišević, Gabrijel Trogrlić, Omar Beća, Damir Barbić, Admir Sirbubalo, Arif Hodžić, Alem Vusljanin, Deen Mujezinović, Madžid Šošić, Adnan Halilović, Ajdin Solak. Najbolji strijelac i najbolji fudbaler prvenstva je Madžid Šošić.

Trener Omer Joldić se zahvalio svima na prijemu, roditeljima na podršci, te je istakao da mu je bila čast trenirati ovu generaciju. Fudbaleri su Joldiću uručili dres sa svojim potpisima.

Mi smo Željini, Željo je naš!

POGLEDAJ GALERIJU