U prostorijama Omladinske škole FK Željezničar, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, organizovano je druženje s pionirima Željezničara koji su jesenji dio Omladinske Premijer lige okončali na prvom mjestu.

Pioniri FK Željezničar, predvođeni trenerom Admirom Dervišijem, jesenji dio Omladinske Premijer lige okončali su na prvom mjestu, s 47 osvojenih bodova, dva više od drugoplasiranog Sarajeva. Trener Derviši ističe da je izuzetno ponosan na dječake:

– Izuzetno smo ponosni na količinu energije i entuzijazma koju su dječaci uložili u svoj rad kroz ovu polusezonu. Rezultat nam nije primaran već izgradnja dječaka i brušenje njihovog talenta u cilju da mogu što ranije, po mogućnosti, prihvatiti zahtjeve seniorskog fudbala. Smatramo da smo na dobrom putu i da imamo još puno prostora za napredak. Drago nam je što je rezultat u ovoj polusezoni došao kao nagrada takvog rada i bit će nam podsticaj za budući rad. Kroz čitavu sezonu imamo bezrezervnu podršku Uprave Kluba i svim uposlenih, te je saradnja zaista na vrhunskom nivou. Ova posjeta je samo pečat te podrške i dodatno osnažuje vezu u porodici Željo, a nama daje dodatni motiv da nastavimo zacrtanim putem i prezentiramo naš Klub i najboljem svjetlu, kazao je Admir Derviši.

Prije današnjeg treninga pionira održano je druženje svih igrača s trenerima, direktorom Omladinske škole, te članom Upravnog odbora, Kerimom Karavdićem koji je Željinim nadama čestitao na dobrim igrama i ostvarenom dosadašnjem rezultatu.

Vrijedi istaći to da su kadeti našeg tima odigrali jako dobru jesen, drugi su na tabeli s bodom manje od Zrinjskog, te im čestitamo na rezultatu i želimo mnogo sreće u proljetnom dijelu prvenstva. Pioniri, kaderi i juniori Željezničara koji se takmiče u Omladinskim Premijer ligama ukupno su osvojili 113 bodova i jesenjem dijelu prvenstva u s tim skorom su na prvom mjestu u BiH. Slijedi Sloboda sa 109, Zrinjski sa 100 i Sarajevo sa 97.