Fudbaleri Željezničara su u okviru 14. kola Premijer lige BiH poraženi od Borca sa 3:2.

U drugoj minuti velika prilika za Borac, Jurilj glavom sa pet metara šutira pored gola. Borac je poveo u šestoj minuti. Blagaić je ubacio iz kornera, a Kvržić se dobro snašao na drugoj stativi i pogodio naš gol.

Domaći su povisili vodstvo u 20. minuti. Čavić je ubacio sa strane, a Lukić pogodio. Dvije minute poslije iskosa prijeti Boljević, Kvržić blokira u korner. Plavi do gola dolaze u 30. minuti. Galić je sjajno centrirao, a Krpić glavom pogodio nebranjeni dio mreže gola Borca.

U 42. minuti Drljo sa distance snažno šutira, golman Mijatović malo dira loptu koja pogađa stativu. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:1.

U 47. minuti Blagaić ubacuje, a Nišić glavom šutira preko našeg gola. Minutu poslije Dubačkić griješi, ali Lukić na sreću loše šutira. Udarac Mekića iz 61. minute otišao je pored gola Borca. Još jednom je Mekić probao nekoliko minuta poslije, ali i ovaj put lopta ide preko gola.

Željezničar je poravnao u 68. minuti. Defanzivci Borca su vratili loptu Mijatoviću, Krpić je bio uporan, golman Borca je u želji da ispuca loptu pogodio Krpića, a lopta se odbila u mrežu domaćih. Kvržić u 73. minuti ubacuje sa strane, a Jurilj sa druge stative glavom šutira preko gola.

Mekićev udarac iz 80. minute igrač Borca blokira u korner. AlJaber je šutirao u 88. minuti sa 20 metara, Mijatović odbranio. Borac do gola dolazi u 94. minuti. Muftić je bio u duelu sa dva igrača Borca, ali se glavni sudija nije oglasio, te je Jokić ubacio loptu u praznu mrežu.

Željezničar: Muftić – Galić, Kosorić, Dubačkić, Jašarević – Biber, Mekić – Drljo, Štilić, Boljević – Krpić. Još su igrali: Amoah, AlJaber, Ćosić, Haračić, Gasal.

Narednu utakmicu Željezničar igra protiv Posušja na Grbavici za 14 dana.

Fotogalerija sa utakmice.