Fudbaleri Željezničara su u okviru 7. kola Premijer lige BiH poraženi od GOŠK-a 3:2.

Ćosićev udarac makazicama iz šeste minute odlazi preko gola. Minutu poslije Drljo šutira sa 20 metara, Bobić sigurno hvata. Drljo ponovo prijeti, ovaj put u 10. minuti šutira iskosa tik pored stative gostujućeg gola. U 17. minuti Mekić ubacuje, Cocalić glavom šutira u dobro postavljenog Bobića.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkz.ba

Brza kontra GOŠK-a u 19. minuti, u završnici Ramljak iskosa izlazi pred naš gol, ali Muftić na vrijeme izlazi i sjajno reaguje. Željo je poveo u 32. minuti. Ćosić je ubacio sa strane, potom Drljo šutirao, Šuta blokirao, a odbijenu loptu u mrežu ubacio Nedim Mekić.

Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkz.ba

U 50. minuti velika šansa za Plave. Lopta se odbila do Krpića koji je izašao pred Bobića koji mu sjajno brani udarac u korner.

U 52. minuti Šuta šuta iz prekida, lopta ide preko našeg gola. Ćosić sjajno dribla u 55. minuti, zatim iskosa šutira, lopta prolazi malo pored gola GOŠK-a. U 59. minuti GOŠK dolazi do poravnanja. Iz slobodnog udarca pogodio je Skorup. Opasni su Plavi bili u 72. minut nakon prekida, ali na kraju Cocalić nije uspio postići gol.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkz.ba

GOŠK do preokreta dolazi u 74. minuti. Brza kontra gostiju, u završnici Hasukić se namješta i sa 16 metara pogađa naš gol.

Amoah iskosa šutira u 80. minuti, lopta ide pored gola. U 87. minuti velika šansa za Želju, Bobiću je ispala lopta koja dolazi do Drlje čiji udarac odlazi pored gola. Plavi do poravnanja dolaze u 91. minuti. Nakon udarca Mekića, Bobić je loše reagovao, a Haračić glavom pogodio za 2:2. U 94. minuti minuti Štilić ubacuje, Turanjanin šutira pored gola. U posljednjem napadu GOŠK dolazi do pobjede, strijelac je bio Nižić.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkz.ba

Željezničar: Muftić – Galić, Kosorić, Cocalić, Ovčina – Mekić, Biber – Drljo, Ćosić, Amoah – Krpić. Još su igrali: Jašarević, Turanjanin, Haračić, Štilić,

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Sloge. Susret u Doboju počinje u 15:00 sati.