U prisustvu navijača, rukovodstva i legendi FK Željezničar, predstavnika vlasti, te članova NS/FS BiH  položen je kamen temeljac, te je zvanično počela izgradnja istočne tribine Stadiona Grbavica.

Svečanom događaju početka izgradnje tribine prisustvovali su navijači, brojne legende FK Željezničar, članovi rukovodstva Kluba, sponzori, predstavnici vlasti, te članovi Saveza. Prisutnim medijima su se obratili član Upravnog odbora, Almir Hadžiosmanović, te legenda FK Željezničar, Mišo Smajlović. Nakon njihovog obraćanja, Mišo Smajlović je otkrio kamen temeljac, a potom su se simbolično navijači “uhvatili” lopate.

– Ponosni smo što smo nakon dugo vremena i mnogo uložene energije konačno došli do trenutka u kojem zvanično počinjemo gradnju istočne tribine Stadiona Grbavica. Ovo je sigurno historijski dan za naš Klub i drago nam je što nastavljamo tradiciju mnogih Željovaca koji su bili tu prije nas. Ovo je naš generacijski projekat i hvala svima koji nam pomažu u tome, rekao je Almir Hadžiosmanović član UO FK Željezničar.

– Ovdje sam odrastao. Bio sam dijete i imao sam to zadovoljstvo da tu igram i da budem prisutan sve vrijeme. Evo dočekao sam i ovaj trenutak da Stadion počne da dobija izgled kakav i zaslužuje Željo. Nadam se da sa ovim neće stati, da će se gradnja nastaviti i dalje. Grad Sarajevo i pogotovo Željezničar zaslužuje veliki stadion. Vrijeme je da naš Klub igra evropske utakmice na svom terenu, a bilo bi dobro i za reprezentaciju da se vrati u Sarajevo, kazao je Mišo Smajlović, legendarni napadač FK Željezničar.

Podsjetimo, istočna tribina će imati kapacitet 4.650 sjedećih mjesta, a izgradnja će biti gotova do početka proljetnog dijela sezone. Nastavljajući historiju, i ovaj put su navijači ti koji grade tribinu, a ovaj put kroz projekt desetogodišnjih ulaznica.

Mi smo Željini, Željo je naš!

POGLEDAJ GALERIJU