Lopte prikupljene tokom nagradne igre Coca-Cole „Osvoji ili pokloni loptu“, koja je trajala od 01.05. do 27.06.2014. godine, uručene su omladinskim pogonima Slavije, Olimpica i našeg Željezničara.

U okviru ove nagradne igre, Coca-Cola je poklonila 5.000 nogometnih lopti svojim vjernim potrošačima u BiH, a od kojih je više od 2.000 dobitnika nagrade odlučilo loptu pokloniti mališanima koji započinju svoje prve nogometne korake u nekim od bh. klubova. Učesnici nagradne igre bili su svi oni potrošači koji su kod sa kupljene Coca-Cola staklene boce od 0,25 L registrovali na internet stranici www.coca-cola.ba. Za svaki dobitni kod potrošačima je ponuđen izbor da zadrže loptu za sebe ili da je poklone najmlađim članovima i budućim, talentovanim igračima. Više od 2.000 vjernih potrošača je, sa zadovoljstvom, poklonilo loptu svom najdražem klubu čime su iskazali podršku mališanima da razvijaju svoj talenat i ljubav prema nogometu.

– Zaista smo ponosni na naše potrošače koji su na ovaj način iskazali podršku i pažnju omladinskim pogonima svojih omiljenijh nogometnih klubova. Više od 2.000 potrošača je poklonilo osvojenu loptu. Vjerujem da će ovaj primjer uzajamne podrške postati tradicionalna praksa, te da će nas ljubav prema nogometu i dalje spajati i inspirisati za nove pozitivne stvari i partnerstva, istakla je Alma Šahbaz, rukovoditeljica komunikacija i odnosa sa zajednicom kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.

– Zaista smo zahvalni za jedan ovakav poklon. Slične akcije su od velikog značaja za naš Klub i omladinske pogone i nadamo se da ćemo ovaj poklon iskoristiti na najbolji mogući način, rekao je koordinator omladinskog pogona u nogometnom klubu Željezničar Haris Alispahić.

Nagradna igra je dio aktivnosti Coca-Cole u okviru promocije posvećene Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu. Coca-Cola partnerstvom sa FIFA-om već dugi niz godina slavi snagu fudbala i inspiriše mlade da budu aktivni i stvaraju nove mogućnosti kroz nogomet.

POGLEDAJ GALERIJU