Juniori našeg Željezničara su jučer trenirali u kampu akademije Red Bull Salzburga, a u nastavku pogledajte fenomenalne uslove koje pruža ovaj kamp.

Akademija se nalazi na izlazu iz Salzburga prema Njemačkoj u prekrasnom ambijentu okruženom gustom borovom šumom. Kamp se sastoji od sedam terena, dvorane s velikim terenom, dvorane za hokej, internatom u kojem borave mladi fudbaleri koji ne žive u Salzburgu, te nizom moderno opremljenih prostorija za potrebe trenera i mladih fudbalera.

Trenutno akademiju pohađa oko 200 fudbalera, te isto toliko hokejaša, a broj zaposlenih trenera je oko 30. Svi tereni, pored reflektora, sadrže i poseban video nadzor koji uz pomoć senzora prati trčanje svih fudbalera. Akademiju pohađaju fudbaleri od sedam do 18 godina. Kamp je koštao oko 60 miliona eura.

– Kamp je jedan od najmodernijih u Evropi. Otvoren je prije dvije godine, a sadrži sedam terena od kojih je šest otvorenih, tri sa plastikom, tri sa prirodom i jedan zatvoreni teren normalnih fudbalskih dimenzija 105×68 sa svim pratećim sadržajima od smještaja, restorana, medicinskih prostora za rehabiliticaju, fitnes dvorana. Pored svih tih uslova koje ekipa Red Bulla posjeduje mi se nadamo i vjerujemo u povoljan rezultat večerašnje utakmice, kazao je šef omladinskog pogona FK Željezničar, Bakir Šerbo.

POGLEDAJ GALERIJU