Na pomoćnom terenu sa umjetnom podlogom gdje treniraju sve selekcije Omladinske škole FK Željezničar, Općina Novo Sarajevo postavila je reflektore, a sinoć su prvu utakmicu odigrali Pofalički i juniorska selekcija našeg tima.

Konačno će selekcije Omladinske škole FK Željezničar moći trenirati i u večernjim terminima, a samim tim moguć je veći broj treninga, te će svaka selekcija moći raditi sama na cijelom terenu. Teren sa novim reflektorima su otvorili Pofalički i juniori Želje odigravši utakmicu povodom obilježavanja Dana reintegracije Grbavice.

Postavljanje reflektora je finansirala Općina Novo Sarajevo, a utakmici je prisustvovao načelnik Nedžad Koldžo, kao i direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak.

– Kao prvo čestitao bih Dan reintegracije naselja Grbavica, Kovačići i Vraca svim stanovnicima Sarajeva. Ovo je zaista historijski trenutak na Grbavici kada se otvara pomoćni stadion sa novoizgrađenim reflektorima. Ovo otvaranje pomoćnog stadiona je unapređenje infrastrukture sportskog kompleksa Grbavica. Ovo što FK Željezničar radi na glavom stadionu je prava stvar za cijeli grad, ovaj kraj, a ovaj pomoćni stadion je lijepa prilika da mladi igrači treniraju pod svjetlošću refelektora, kazao je Mirsad Šiljak.

POGLEDAJ GALERIJU